Yerel Sporumuz ve Sorunları (3)

0
42

Değerli Okurlarım, insanları sevmek, onlara yardımcı olabilmek, sevebilmek, Allah’a yakın olmak demektir. Karşıt cinste iki kişinin birbirini sevmesinden söz etmiyorum bildiğiniz gibi. Seven insan mutludur, güler yüzlüdür, işinde az hata yapar, mutlu bir kişiliğe sahiptir. Sevmek bu kadar önemli bir hadisedir.

Sevmenin raconunda; art niyetli olmamak, dostunu ifşa etmemek, kıskanç olmamak, bağışlayıcı ve hoş görü yatar. Sevmeyen insan, yaşamıyor demektir. Bu saydıklarımın hepsi de kişilerde bulunmayabilir. Fakat yarısına sahipse, yine de idare eder. Günün koşullarına göre iyidir.

“Sevmek” konusunda başka neler bilmeliyiz?… Ayrı kutuplarda olsak da, ayrı düşünmemeyi, Nezaketin hiçten geldiğini ama çok şeyleri hallettiğini… Bilgimizi, kalemimizden önce bitirmemeyi, Tanrı selamının ve gülmenin önemini… Sporda rakip bile olsak, bunun birbirimizi sevmemek anlamına gelmediğini ve gelmeyeceğini… Esnekliğin ve her zaman olmasa bile, taviz vermenin, toleransın inceliğini, Sevdiklerimizin hatırına, toplumda sesimizi yükseltmemeyi… İnsanların düşüncelerine saygılı olmayı, İnsanları, doğayı ve de hayvanları sevmeyi… Temiz giyinip, güzel konuşmayı, Allah, Vatan ve Bayrak sevgisiyle, büyüklerimizi sevip saymayı söylememe gerek var mı?

Bir tarihte bulunduğum şehirde büyük bir deprem olmuştu. Nedense bu tür afetler hep gece yarısı oluyor. Evler yıkılmış, göz gözü görmüyor, insanlar pijama ve sabahlıkla sokaktalar. Olaya bizzat tanık olduğum için anlatıyorum. Yörenin milyarderi olan kişi, tütün saran fakir olduğu her halinden belli olan birine yaklaştı ve “-Bana da bir sigara sarar mısınız?” dedi. Bir diğeri de onun sigarasıyla, sigarasını yaktı. Hayatımda tanık olduğum ibret verici bir hadiseydi.

Demek oluyor ki, insanların kendilerine çeki düzen vermeleri için, böyle afetler gerekli ve gece yarısı da olması daha ilginç bir yönü… Depremin olduğu o saatlerde, insanların neler düşündüklerini tamamen bilemem ama duygu ve düşünceler aynı noktalarda yoğunlaşmıştı. Enkaz altında kalan yakınlarıyla, yarınların neler getireceği gündemdeydi.

Mahşer günü insanlar nasıl tek tipse, aşağı yukarı olay yerinde de aynı şeyler geçerliydi. Şunları söylemeye çalışıyorum… Böyle felaketlere maruz kalmadan da yan yana ve aynı duyguları her zaman paylaşıp, insan olduğumuzu unutmayabiliriz. Az da olsa beni anladığınızı ümit ediyorum. Yarın devam edeceğiz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here