Yenilenen İkem, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılına Hazır!

0
69

ikem koleji64Yılmaz; “Sizin Hayalleriniz Bizim Hedeflerimizidir”

Yenilenen İkem Koleji, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılına; Kimya, Biyoloji ve Fizik Laboratuarıyla, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Orta Okul, İlkokul ve Anaokulu yanı sıra astronomi, drama, fotoğrafçılık, gezi inceleme, havacılık, jimnastik, kültür edebiyat ve tiyatro, mental aritmetik, kütüphanecilik, müzik, resim, satranç, seramik, sivil savunma ve spor gibi kulüpler oluşturularak uzman kadrosuyla tam olarak hazırlandı.

Özel İkem Koleji Genel Müdürü Levent Yılmaz, 25 yıllık eğitim serüveninde her zaman başarıyı ön plana koyarak hareket ettiklerini kaydetti. Yılmaz, Akademik Kurul olarak, öğrencilerine bilimsel olmanın akılcılığını getirmek gibi bir amaca sahip olduğu gibi, insani değerlerin olmadığı bir ortamda bilimselliğin en az cehalet kadar tehlikeli olduğunu anlatma amacına sahip olduğunu, akıl ile duyguların dengelendiği noktada başarının elde edildiğine inandıklarını söyledi.

Basamakları Hızla Çıktık…

1990 yılında İkem Koleji’ni kurduklarında önemli hedefler ortaya koyduklarını dile getiren Levent Yılmaz, hayallerinin gerçeğe dönüşmesi için adım atmaya karar verdiklerini, ilerlemek için attıkları her adımın bir diğerini görmelerine olanak sağladığını ifade etti. Zaman içerisinde yaşadıkları zorlukların eğitime olan inançlarını kaybetmediğine değinen Genel Müdür Yılmaz; “Bu zorluklar basit bir toz bulutu gibi dağıldı. İkem Koleji olarak öncelikli hedefimiz Hatay’da zirveye çıkmaktı. 2005 yılından bu yana üst üste bunu gerçekleştirirken aynı zamanda Türkiye’nin eğitim basamaklarında da hızla yukarıya çıktık. Yine de bizler için başarı sadece ders çalışmak ya da soru çözmek hiçbir zaman olmadı. İnsanın kendi yaşamını topyekûn inşa etmesi, üşengeçliğin bir hastalık olduğunu bilerek başlayan her günün bir fırsat olduğunu bilmesi, eğitimde bilginin birikerek ilerlediğini görmesi ve sabırla yaklaşmasıdır” dedi.

Çabamız, Yetenekleri İşlemek…

Levent Yılmaz, İkem Koleji’nin yeni bir kimlikle eğitim hizmetini sürdürdüğüne dikkat çekerek; “Yeni bina düzeni, beraberinde büyük sosyal, bilimsel ve bilişsel yenilikleri de getirdi. Çabamız, birçok insanın kullanmak için üniversiteyi beklediği yetenekleri erken yaşta keşfetmek ve en önemlisi bu yetenekleri işlemektir. Kurduğumuz tüm yeni birimler bu amaçla, en yüksek standartlarda inşa edildi. Bizler çocuklarımızda, yetişkin bir insanın yapabileceği her türlü görevi yerine getirebilecek potansiyeli görüyoruz. Bizler için gerçekçi olmak, hayalleri uygulamaya koymakla başlar. Bizler yetenekleri ertelemiyoruz. Bizler samimiyete inanıyoruz ve İkem Koleji olarak şunun bilinmesini itiyoruz; Sizin hayalleriniz bizim hedeflerimizidir” diye konuştu.

Hayatın ilk basamağının ana okulda başladığını anlatan Yılmaz, eğitim-öğretim sürecinde araştırmayı desteklemek, öğrencinin düşünsel ve fiziksel gelişimini sağlama kurallarıyla hareket ettiklerini, bu anlamda İkem anasınıflarında ‘yaşayarak öğrenme’ sistemi uyguladıklarını dile getirdi.

Sistemli Çalışma Programı…

Okul bünyesinde, astronomi, drama, fotoğrafçılık, gezi inceleme, havacılık, jimnastik, kültür edebiyat ve tiyatro, kütüphanecilik, müzik, resim, satranç, seramik, sivil savunma ve spor gibi kulüpler oluşturduklarını söyleyen Genel Müdür Yılmaz; “Bugün öğrencilerimizin Türkiye’nin zirvesindeki okullara yerleşmesi İkem’in sistemli çalışma programının bir ürünüdür. Öğrencilerimiz hedefleri doğrultusunda başarılar elde ettikçe ergenlikten gençliğe giden süreçte yaşamlarına sabrımızla yön vermemizin ve akademik çalışmalarımızın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz, görmeye de devam edeceğimizi biliyoruz. İdeallerimiz, akademik anlamda en üst noktayı hedefleyen tüm öğrencilerimize, insani değerleri de kazandırarak yaşamı çok yönlü kavramalarına olanak sağlamak, eğitim hayatlarıyla gelecek hayatlarının uyumunu sağlayabilmek; yaşadıklarını tecrübeye, tecrübeyi olgunluğa dönüştürebilmek, hayatın uzun bir maraton olduğunu ve okul yaşamının bu maratonun ilk ve en önemli adımı olduğunu gösterebilmektir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here