Yeni Ortadoğu’nun Şekillenmesinde Türkiye Aktör Olacak!

0
92

chp gökhan günaydın3CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Terör örgütü mensuplarının neden şimdi ülkeyi terk ettiğine değindi…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İskenderun Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terör örgütü mensuplarının neden şimdi ülkeyi terk ettiğine işaret eden Günaydın; “ABD’nin Suriye, İran ve Irak için üç aktöre ihtiyacı var. Bunlar da Recep Tayyip Erdoğan, Binyamin Netanyahu ve Abdullah Öcalan” diye konuştu.

Geri gelişleri Vizeyle mi Olacak!

1984 yılından bu yana devam eden terör olayların birden bire Türkiye’yi terk etmesinin arkasında neden ve niçin soruları olduğuna vurgu yapan Günaydın; “Bu mesele bize anlatıldığı gibi bir mesele değil. Türkiye’de 1500 kadar terörist olduğu söyleniyor. Bunların Türkiye’den çıkışları ise canlı yayına konu edilecek veya fotoğrafları çekilecek. Bunlar Türkiye’ye terk edecek ama sınırlarımızda ne kadar PKK’lı var. Abdullah Öcalan’ın aktarması ile söylüyor ve bu da tutanaklara geçiyor Suriye’de 50 bin, Kandil’de 10 bin, İran’da ise 40 bin PKK’lı var. Sınırlarımızda toplam 100 bin PKK’lı var. 1500’de bizde varmış. Kandil bizim hemen sınırımızda bir yer. Bu 1500 kişi Türkiye’den çıktığını varsayalım. Geri gelişleri vize ile mi olacak. Hayır. Bu Mesele neden şimdi? Bu iki soru çök önemli?” dedi.

Türkiye’deki zamanlamaya da dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın; “ABD’nin Ortadoğu’da 84 yılından bu yana devam eden terör bitiyor, üç yılıdır devam eden Mavi Marmara’nın sorunu da bitiyor. Bunalar neden oldu, nasıl bir özür dileme oldu? Ortadoğu’da 3 yer konuşuyorlar. Suriye Irak ve İran’ı konuşuyorlar. ABD’nin Suriye, İran ve Irak için üç aktöre ihtiyacı var. Bunlar da Recep Tayyip Erdoğan, Binyamin Netanyahu ve Abdullah Öcalan” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’nin Ortadoğu’da, Suriye, İran ve Irak’ı yeniden şekillendireceğine de dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, Türkiye’nin bu aktörlerin başında yer aldığına vurgu yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here