Yeni İçmesuyu Şebeke Boru Döşeme Çalışması Beş Mahallede Sürüyor

0
175

Halkımızı musluktan sürekli akan ve içilebilir suya kavuşturacak ve İskenderun’un su sorununu kökten çözecek yeni içmesuyu şebeke boru döşeme çalışması, beş mahallede aralıksız devam ediyor. Yeni içmesuyu şebeke boru döşeme çalışması tamamlanan altı mahallede ise, vatandaşlara yeni şebekeden su veriliyor.

Yüzde 72 su kaybına neden olan, musluktan akan suyun içilemediği İskenderun’da, bu nedenle yeni içmesuyu şebeke boru döşeme çalışması hayati önem taşıyor. Yeni içmesuyu şebeke boru döşeme ve şube bağlantı çalışması tamamlanarak, eski içmesuyu şebekesi işletmeden çıkarılan İsmet İnönü, Pınarbaşı, Numune, Mustafa Kemal, Gürsel ve Meydan mahallesindeki vatandaşlar, yeni içmesuyu şebekesinden su alıyor. İskenderun’un yeni ductil içmesuyu şebeke boru döşeme çalışması, Barbaros, Cumhuriyet, Sakarya, Yunusemre ve Güzelçay (Akçay) mahallelerinde programlı ve sistemli bir şekilde sürüyor.

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, asfalt kesiminin ardından içmesuyu şebeke borusu döşeme çalışması başlayan Güzelçay Mahallesi’ni ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi. Mahalle sakinleri, yakın ilgiyle karşıladığı Belediye Başkanı Civelek’e çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in Güzelçay mahallesinde yaptığı incelemesine, Fatih Sultan Mahallesi Muhtarı Mehmet Zabun ve Güzelçay Mahallesi Muhtarı Davut Zabun da katıldı.

Muhtelif noktalarda yangın hidrantları da monte ediliyor

Yeni içmesuyu şebeke boru döşeme çalışması kapsamında, şehir merkezindeki mahallelerin de arasında bulunduğu 15 mahalleye Aslantaş suyunu dağıtacak olan şebeke ana boru döşenme çalışması da devam ediyor. İçmesuyu şebeke çalışması kapsamında, olası yangına anında müdahale edebilmek amacıyla şehrin muhtelif noktalarında yangın hidrantları (yangın muslukları) da monte ediliyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra İskenderun genelinde cadde ve sokaklarda kapsamlı bir asfalt çalışması yapılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here