Yeni Bombalı Saldırı İstihbaratı Alındı

0
52

saldırı istihbaratıSuriye istihbarat örgütü üst düzey yöneticilerinin Türkiye’de Reyhanlı benzeri bir eylem için 2 ajana talimat verdiği istihbaratı emniyeti harekete geçirdi. İstihbarat birimleri, Suriye istihbarat örgütlerinin üst düzey yöneticileri arasında Şam’ın El Muhacirin semtinde geçtiğimiz günlerde önemli bir toplantı gerçekleştirildiğini tespit etti. Toplantıda, El Muhaberat tarafından Abdulkadir R. ve Muhammed A. isimli ajanlara Türkiye’de yeniden Reyhanlı benzeri bir bombalı saldırı düzenlenmesi yönünde talimat verildiği ve bu kişilerin Kürt asıllı Suriye vatandaşı olduğu belirlendi.

Suriye istihbaratının, ajanlarına bombalı saldırıların Antakya şehir merkezi, Reyhanlı, İstanbul metrosu ve Ankara’da yapılması yönünde talimat verdiği değerlendirildi. Saldırıların özellikle buralarda kalabalık kitlelerin eylemleri sırasında yapılmasının istendiği kaydedildi. Saldırılarda yine bomba yüklü araçların kullanılabileceği ifade edildi. Saldırıların belirlenen hedeflerde eşzamanlı olarak ya da ayrı ayrı yapılabileceği de istihbarat notlarında yer aldı.

Suriye istihbaratının ayrıca, bu kişilerden Türkiye’de Alevilerin dini merkezlerinden birinde de bazı çalışmalar yapılması yönünde de talimatlar verdiği anlaşıldı. Yurtdışı kaynaklı bu istihbarat üzerine tüm Türkiye’de alarma geçildi. İstihbarat birimleri, bu bilgiyi başta Antakya, Ankara ve İstanbul olmak üzere ülke genelindeki tüm güvenlik güçleriyle paylaştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here