Yelkenciler Hopa’dan Başladıkları Yolculuğu İskenderun’da Tamamladı

0
39

Fenerbahçe Doğuş Yelken Sporcuları, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Turu Rekoru’nu kırmak için Artvin’den çıktığı yolculuğu İskenderun’da tamamladı.

Artvin’in Hopa ilçesinden 3 Ocak’ta başlayan ve İskenderun ilçesine kadar hiç durmadan yelkenli ile rekor denemesi yapan Fenerbahçe Doğuş Yelken Sporcuları, Sinop’ta bir kapı geçişi, İstanbul Boğazı girişi, Çanakkale Boğazı çıkışı, Marmaris Knidos Feneri kapısı, Kıbrıs Zafer Kayaları kapısının ardından İskenderun’a ulaştı. Sporcuların 1500 deniz mili uzaklığındaki zorlu yolculuğu, 10 gün 2 saat 44 dakikalık sürede tamamlandı.

İskenderun’da Yelken Kulübünde rekortmen Fenerbahçe Doğuş Yelken sporcularını Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, İlçe Spor Müdürü Ali Ferit Gündel, İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Başkanı Meriç Özkaya ile yelken sporcuları konuk etti. Başarılarından dolayı Fenerbahçe Doğuş Yelkencilere plaket takdim edildi.

Bin beş yüz deniz milinin üstünde bir yol kat ederek buraya geldiklerinin altını çizen Yelkenci Ateş Çınar; “Dördümüzde çocukluk arkadaşlarıyız, Fenerbahçe Doğuş sporcularıyız. ‘Cesaretimiz doğuştan’ diye yola çıktık, rekoru 34 saat geliştirdik. Bundan sonra kırılması için bekliyoruz. Buraya gelmiş olmak şu anda ayaklarımızın üstünde sapasağlam durmuş olmak mutluluk verici bizim için” dedi.

Fenerbahçe Doğuş Yelken ekibi olarak 10 gün 2 saatte rekoru tamamladıklarını belirten Yelkenci Doğukan Kandemir; “Bizim için en zorlu ve korkutucu an Ege’ye çıktıktan sonra Bozcada ile Midilli açıklarında büyük bir fırtınaya girdik. Hava raporlarının gösterdiği şiddetten daha da fazlalaştı ve teknemiz hasarlar aldı. Eşyalarımız denize uçtu. Bir kaç tane kötü durum atlattık, şükürler olsun fırtınayı atlatıp daha doğrusu fırtınadan kaçıp buraya kadar geldik. O yüzden çok mutluyuz, bunu ekipli kategoride ilk defa yapıyor olmamız çok değerliydi. Başka ekip bu süreyi daha aşağı indirene kadar hazırlıklara devam edeceğiz, eğer rekorumuz kırılırsa rekor almak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Başkanı Meriç Özkaya; “Çocuklarımıza örnek çok büyük bir Türkiye rekoru kırıldı. Uç noktada olmaktan ve her sene rekor kıranları ağırlamaktan mutlu olacağız, yeni ekipleri bekliyoruz” dedi.

Fenerbahçe Doğuş Yelken kulübü sporcularını, rekor bir seviyede bin yıllık Türk yurdu Anadolu’yu bir uçtan bir uca çepeçevre kuşatan mavi vatanın bütün kıyılarını dolaşarak Hopa’dan başladıkları yolculuğu İskenderun’da tamamlayarak rekor kırmalarından ötürü kutlayan İskenderun Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, sporcuları kentimizde ağırlamaktan, beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Aynı zamanda World Sailing Uluslararası Rekorlar kategorisinde yer alan bu rekor denemesi, tek başına, iki kişilik ve ekipli olmak üzere 3 kategoriden oluşuyor. Sporcular Türkiye kıyıları rekoruyla, olimpik dalda sporcu yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here