Yazgan; “Elimizi Kolumuzu Bağlayan Yasaları Başlarına Çalacağız”

0
437

cumhuriyet kadınları7Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Şen Yazgan; “Elimizi Kolumuzu Bağlayan Yasaları Başlarına Çalacağız”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Sekreteri Doç. Dr. Şen Yazgan ve Örgütlenme Sekreteri Mihriban Tatar, derneğin İskenderun şubesini ziyaret ederek burada İskenderunlu Cumhuriyet Kadınlarıyla bir araya geldiler.

Cumhuriyet Kadınları Derneğinin en büyük kadın örgütü olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Şen Yazgan, 85 şube ve 10.000 üyeye sahip olduklarını ancak şube ve üye sayılarını arttıracaklarını ifade etti.

cumhuriyet kadınları8

İskenderun Cumhuriyet Kadınları Derneğini çalışmalarından ötürü tebrik eden Yazgan, İskenderunlu kadınları Cumhuriyet Kadınları Derneği çatısı altında toplanmaya çağırarak; “Biz kadınlar başı dik tam bağımsız bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Örgütlenip mücadelemizi sürdüreceğiz. Elimizi kolumuzu bağlayan yasalara karşı dimdik ayaktayız. Yasaları başlarına çalacağız. El ele vererek başaracağız. Mustafa Kemal’in çocukları olarak Cumhuriyete sıkıca sarılacağız. İskenderun’da bütün kadınları, sağ sol demeden parti gözetmeksizin Cumhuriyet Kadınları Derneği altında toplanmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Kadınları Derneğinin oluşum sürecini de anlatan Yazgan; “1997’de Ankara’da şeriata karşı yürümesiyle oluşum başladı. Ecevit ile Hükümetinin çıkardığı bir yasayla Cumhuriyet Kadınları adını aldı” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here