Yayladağıspor’da ‘Yanlı Hakem’ İsyanı!

0
125

Hatay 2. Amatör kümede mücadele veren Yayladağıspor, Çarşamba günü Kuruyerspor ile Nazım Koka Stadında 4. maçına çıktı. Grubun derbisi olarak görülen maçta, Yayladağı ekibi sahadan 5-1 mağlup ayrılırken, kulüp başkanı Mehmet Bilgili, maçın orta hakeminin yanlı ve yanlış kararlar verdiğini iddia etti.

Maçın 20. dakikasında, Kuruyer penaltıdan 1-0 öne geçti. Golün hemen ardından İlhan’la beraberliği yakalayan Yayladağıspor, rakibin kullandığı serbest vuruşun ağlarla buluşması sonucu 2-1 geriye düştü. Bu dakikadan itibaren sürekli gol pozisyonlarına giren Yayladağıspor rakibin bir kontrasına maruz kaldı. Bu atağın sonunda hakem önce çift vuruş kararı verdi, ardından kararını değiştirip penaltı noktasını gösterdi. Değişen bu karara itiraz eden Mücahit ikinci sarı karttan oyundan atıldı. 3-1’lik skor ve on kişi kalmasına rağmen rakip kalede gol arayan Yayladağıspor İlhan’ın da ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kartla sahada 9 kişi kaldı. Daha sonra iki gol bulan Kuruyer takımı sahadan 5-1 galip ayrıldı.

Kararlar ‘Organize’ İddiaları

Maçtan sonra sert açıklamalarda bulunan Yayladağıspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bilgili, Kuruyer takımının iki hafta önce Hatayspor maçını da 60. dakikada bulduğu penaltı ve sonrasında rakip takımdan atılan iki oyuncu ile kazandığını belirtti. Başkan Bilgili, Yayladağıspor’un sonraki hafta Hatayspor ile oynayacak olması, kırmızı karttan atılan  futbolcuların da defansın göbeğinde oynayan 5 numaralı Mücahit ile ligde 4 golü olan İlhan oluşunun, kararların organize olduğu yorumlarını da beraberinde getirdiğini kaydetti.

Yayladağıspor için sene başından bu yana 20 bin TL para harcadıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Bilgili; “Şampiyonluk için mücadele veriyoruz ama Kuruyer maçı bize gösterdi ki Hatay’da bu işi alnının akıyla yapman mümkün değil. Maçın önemini MHK anlayamamış ki bu kadar kötü hatta art niyetli bir hakem görevlendirdi. Hakem o kadar bariz hatalar yaptı ki, bunların masum hata olduğunu düşünemiyoruz.

Değişen Karara İtiraz Edilmez mi?

Kırmızı kartlara bakıyoruz, sert bir hareket yok, küfür yok, hakaret yok. Sadece pozisyonlardan ve kararlardan canı yanan oyuncularımızın haklı itirazları var. Değişen karara itiraz etmeyecek insanı evladı yoktur. Aynı maçta rakibin müdahalesi sonucu hastaneye kaldırılan bir oyuncumuz var ki buna 500 kişi şahit, hakem, sadece sarı kart kullanıyor. Bizim bir sonraki maçımızın Hatayspor ile olduğunu düşünürsek bu tamamen iki maç üst üste puan kaybetmemiz için tezgâhlanmış bir komplodur.

Yayladağıspor olarak bundan böyle MHK’ye Federasyona itimat etmiyoruz. Siz hakem deneyeceksiniz diye bizim onca emeğimiz boşa gidemez. Nedense bu hatalar hep bizler gibi sahipsiz takımlar üzerinde yapılıyor. Bu art niyettir, daha açık tabirle şikedir. Ben Yayladağıspor başkanı olarak taahhüt ediyorum ki, bir daha hakem hatası ile bu denli canımız yanarsa takımı ligden çekeceğim. Bu açıklamalarım da Türkiye genelinde sürdürülen şike operasyonlarına destek mahiyetinde adli mercilere suç duyurusudur” diye açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here