Yayladağı’na Düşen Roket Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Oldu

0
102

yayladağı top mermisiSuriye tarafından dün öğle saatlerinde atılan 3 top mermisi ile 1 roket, Yayladağı İlçesi’ne düştü. Roket, ilçe merkezinde bulunan bir caminin duvarına isabet ederken, çevreye saçılan şarapnel parçalarıyla Suriyeli bir kadın ağır yaralandı.

Yayladağı İlçesi’nin karşısındaki Suriye’nin Keseb bölgesinde Esad yönetimine bağlı birliklerle Özgür Suriye Ordusu güçleri arasında şiddetlenen çatışmalar sırasında ateşlenen top mermilerinden 3’ü ve 1 roket Türkiye tarafına düştü. Top mermileri Güzelyurt Köyü’nün kırsal kesimine düşerken, roket ise ilçe merkezinde Suriyelilerin kaldığı 2 Nolu Çadırkentin karşısındaki camiye isabet etti.

Caminin duvarı yıkılırken çevreye saçılan şarapnel parçaları o sırada kaldırımda yürüyen 60 yaşındaki Muna Hacısüleyman’ın sırtına ve kalçasına saplandı. Kanlar içinde kalan Muna Hacısüleyman ambulansla Antakya Devlet Hastanesi’ne  kaldırıldı.

Roketin namaz saatinde düşmemesi büyük bir faciayı önlerken, olay yerine gelen jandarma ve polis geniş araştırma başlattı. Olayla ilgili olarak Hatay Valiliği’nin internet sitesinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“31 Mart 2014 pazartesi günü saat 13.45 sıralarında Yayladağı İlçesi’ne bağlı Güzelyurt Köyü civarında bulunan boş araziye Suriye tarafından geldiği değerlendirilen 2 adet ve Yalaz Mahallesi Sapanlı Çiftliği civarındaki boş alana bir adet olmak üzere toplam 3 adet top mermisi düşmüştür. Top mermilerinin düştüğü Güzelyurt Köyü’nün sınıra kuş uçuşu uzaklığı 3.5 kilometre olup, olayda herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Ayrıca aynı gün saat 14.10 sıralarında yine Suriye tarafından geldiği değerlendirilen 1 adet roket mermisi, Yayladağı İlçe merkezinde bulunan Hacı Bilal Camii’nin duvarına isabet etmiş olup, o esnada cami yakınında bulunan Suriye uyruklu 60 yaşlarında bir bayanın yaralanmasına sebep olmuştur. Olayla ilgili olarak, değişen angajman kuralları çerçevesinde sınırda bulunan topçu birliklerimiz tarafından atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verilmiştir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here