Yarıkkaya Korkuttu

0
616

yarıkkaya korkuttu1Kentimizin meşhur fırtınası ‘Yarıkkaya’, geçtiğimiz hafta sonu korkuttu. Karada elektrik iletim hatlarının kopması ve trafolarda arızalara neden olan fırtına, denizin kabarmasına da neden oldu. Sahil kesiminde yüksekliği yer-yer 4 metreyi bulan dalgalar, parklara ve yeşil alanlara kadar ilerledi. Balıkçı barınağında bağlı tekneler, birbirlerine çarparak hasarlar aldı. Balıkçılar, batma tehlikesi yaşayan teknelerini güvende tutmak için gün boyu uğraş verdi.

Sadece kentimizi değil, Doğu Akdeniz illerini de etkisi altına alan ve saatteki hızı 75 kilometreyi bulan fırtına, elektrik iletim hatları ve trafolarda arızalara neden oldu. Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Gaziantep’te Pazar günü akşam saatlerine kadar elektrik verilemeyeceğini duyurdu. Cumartesi gecesini Pazar gününe bağlayan gece saat 02.00’dan itibaren patlayan fırtınanın ortalama hızı saatte 60 kilometre olarak kaydedilirken zaman-zaman süratini saatte 75 kilometreye kadar çıkardı.

Uçuş Seferleri İptal Edildi

Hatay’da da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle uçuş seferleri iptal edildi. Gün içerisinde Hatay Havalimanından yapılması planlanan Anadolu Jet’in saat 06.45’teki Ankara, Pegasus’un 07.40’taki İstanbul Sabiha Gökçen, Türk Hava Yolları’nın saat 11.10’daki İstanbul Atatürk Havalimanı seferleri iptal edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here