Yardım Tırları Suriye’ye Gönderildi

0
130

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay İnsani Yardım Derneği (İHH) ile Eğitim Bir-Sen Hatay Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan malzemelerin Suriye’ye gönderilmesi için düzenlenen törene katıldı. Törene Hatay İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Ahmet Yetim, Eğitim Bir-Sen Hatay Şubesi yöneticileri ve vatandaşlarda katıldı.

Yardım tırlarının uğurlanmasıyla ilgili düzenlenen törende konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Suriye’de büyük bir insanlık dramı yaşandığını belirterek; “Orada büyük insanlık dramı yaşanıyor. Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor. Suriye’de binlerce insan hayatını kaybediyor. Hatay İnsani Yardım Derneği (İHH) ile Eğitim Bir-Sen Hatay Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar İdlip’teki kardeşlerimize ulaştırılacak.

Bu toplanan yardımlar tırlar aracılığı ile İdlip’li kardeşlerimize ulaştıracak. Orada insanlık zor durumda. İnsanlar evlerinden, barklarından, yurtlarından ediliyor. İnşallah en kısa sürede Suriye’de huzur ve barış ortamı sağlanır. Dualarımız bu yönde. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ve duaların ardından içerisinde 2000 adet sünger yatak bulunan yardım tırları İdlip’e ulaştırılmak üzere uğurlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here