Yanık; “Karne Ne Bir Başlangıç Ne De Bir Sondur”

0
10

2022-2023 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle açıklamalarda bulunan Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, karneye çok fazla mana yüklemeye gerek olmadığını, karnenin sadece derslerle ilgili bir geri bildirim aracı olduğunu söyledi.

İlk olarak karnelerini alan gençlere seslenen Yanık; “Karnelerini alan bütün öğrencilerimizi kutluyorum, karnenizdeki notlar ne olursa olsun, gelecekle ilgili umudunuzu, cesaretinizi kaybetmeyin, öğrenci olarak görevinizi yerine getirdiğiniz takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı, başarabileceğinize dair güveninizi hep sağlam, canlı tutmanızı diliyorum.

Karne; sadece derslerle ilgili bir geri bildirimdir. Kesinlikle kişiliğinizi, zekânızı, yeteneklerinizi, bilginizi açıkça değerlendiren, belirleyen bir gösterge değildir. Karne size bir işaret verir, hepsi o kadar. Hangi konuda güçlüsünüz hangi konuda biraz daha çalışmanız gerekir, hangi konuda dikkat etmeniz gerekir bu hususlarda, sizi yönlendirir.

Karne ne bir başlangıç ne de bir sondur. Karne, öğretmenin size ve ailenize kısa bir rehberlik etmek, bilgi vermek için verdiği küçük bir belgedir. Karneye çok çeşitli manalar yüklemeye gerek yok. Hele de 1. dönem sonunda hiç gerek yok” diye konuştu.

Açıklamasında daha sonra velilere de seslenen Yanık; “Çocuklarımızı bugün aldıkları karne üzerinden bir ölçmeye değerlendirmeye girmeyelim. Ebetteki karne sizler için bir uyarandır. Ancak bir karne ile çocuklarınızın sosyal gelişimini, fiziki gelişimini, yeteneklerini, bilgi ve becerilerini değerlendirmeye kalkmayın, onları karne üzerindeki notlarla yargılamayın, değerlendirmeyin derim.

Bence bugün yapacağınız en güzel iş yarıyıl tatilini planlamak olsun. Tatilde çocuklarınızla yapacağınız güzel işleri planlayın. Bence aile büyüklerini ziyaret, huzur evini ziyaret, uzun süre gitmediğiniz bir akrabanızı ziyaret gibi değerler eğitimini ön plana alan bir çalışma yapın, onlarla kırda, bayırda, dağda gezin. Sınavlara, kitaplara, notlara biraz ara verin derim. Hayat kısa, bizim çocuklarımız, akraba çocukları, komşu çocukları bu kısa hayatta değer vereceğimiz en önemli varlığımızdır. Belki de varlık biraz yanlış olur çünkü varlık meta değerlendirmesidir, bana göre çocuklar meta değil, candır, canımızdır” dedi.

Son olarak meslektaşlarına yönelik duygu ve düşüncelerini paylaşan Yanık; “Sizlerin her zaman olduğu gibi bu dönem içerisinde de üstünüze düşeni en iyisiyle yaptığınızı düşünüyorum. İçerisinde bulunduğunuz tüm olumsuzluklara, eksikliklere rağmen en küçük fırsatı dahi değerlendirerek öğrencilere bir şeyler vermeye çalıştığınızı her platformda, okulda gördüm. Sizler öğrencilerinizi zaten iyi tanıyorsunuz verdiğiniz kararlarla, yaptığınız yönlendirmelerle onlara güzel bir rehberlik yaptınız. Sizlerden isteğimiz dezavantajlı bölgelerde bulunan, aile olarak sıkıntılar yasayan çocuklara bu tatilde daha fazladan ilgi göstermenizdir, onlara diyeceğiniz bir alo, yapacağınız bir ziyaret, onlarla içeceğiniz bir bardak su belki de çok şeyi değiştirecektir.

Can dediğimiz bu yeni nesil cevherleri vatanına, milletine ve devletine sadık, aklı hür, vicdanı hür bireyler olarak yetiştirmek için göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınızdan dolayı sizlerin ödülü belki maddi olarak verilemeyecek ama emin olun ki manevi olarak hem toplum vicdanında hem de diğer alemde mutlaka verilecektir. Bütün öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu, sevgi dolu, değerleri hatırladığımız bir yarıyıl tatili diliyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here