Yangın 48 Saatte Ancak Kontrol Altına Alınabildi

0
61

orman yangını1Yangından 2 Bin Hektar Alan Etkilendi

Antakya’ya bağlı Gülderen köyü Leçelik mevkiinde başlayan orman yangınının ancak 48 saatte tamamen kontrol altına alındığı bildirildi. Yangına Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Adana, Mersin, Isparta, Burdur, Konya ve Karaman illerinden 3 uçak, 8 helikopter, 60 arazöz, 38 su tankı, 15 dozer, 20 ilk müdahale aracı, 25 itfaiye aracı, 24 pikap, 480 orman işçisi, 75 kişiden oluşan 7 yer ekibi, 35 kişilik teknik ekip ve köy halkı da olmak üzere toplam 740 personel ile müdahale edildiği açıklandı.

Yangın ile ilgili bir değerlendirme yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz; “Yangından etkilenen genel alanın 2 bin hektar civarında olduğu tahmin edilmektedir. Ancak tahmini olarak 700-1000 hektar arasında bir orman alanının etkilendiği düşünülmektedir. Memnuniyetle belirtmek isterim ki, böylesine büyük bir yangında Hatay’ı ve milletimizi üzecek bir can kaybı yaşanmamıştır. Bir işçimizin müdahale sırasında ayağının kırılmasının ötesinde yaralanan bir vatandaşımız olmamıştır. Yangının söndürülmesi çalışmalarına her türlü desteği veren Orman ve Su İşleri Bakanımız başta olmak üzere, orman teşkilatımızın her kademedeki görevlilerine, yangın söndürme çalışmalarına destek veren ilimizin ve komşu illerimizin kurum ve kuruluşlarının değerli yöneticilerine ve çalışanlarına ve ayrıca çalışmalara katılan değerli hemşerilerimize teşekkür ederim” dedi

CHP’li Vekiller Yangın Alanında İncelemelerde Bulundu

CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Mehmet Ali Ediboğlu ve Hasan Akgöl de Amanoslar’da meydana gelen ve kontrol altına alınan orman yangını alanlarında incelemede bulundu.

Milletvekili Akgöl, Gülderen ve Dikmece köylerinde yanan orman alanındaki incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yanan orman alanının çok büyük ve üzücü olduğunu belirtti. Yanan orman üzerinden siyaset yapmadıklarını ifade eden Akgöl; “Orman yangını vatandaşlarımızın ciğerini dağlayan bir olay. Faillerinin bir an önce yakalanmasını temenni ediyoruz. Buraların bir an önce tekrar ağaçlandırılmasını bekliyoruz. Tabi ne kadar çok ağaçlandırılırsa da yanan yerlerin eski haline gelmesi çok kolay değil. Bizim üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyorum” diye konuştu.

Eryılmaz da ormana ve ağaca karşı işlenen suçların bir insanlık suçu olduğunu kaydetti. Ediboğlu ise orman yangını insan eliyle ve kasıtlı olarak çıkarıldıysa güvenlik güçlerinin bir an önce suçluları bularak yargının önüne çıkarmasını ve bunlara seri katil muamelesi yapılmasını beklediklerini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here