Vekil Eryılmaz; “Faillerin Peşini Asla Bırakmayacağız”

0
58

refik eryılmaz30CHP Hatay Milletvekili Avukat Refik Eryılmaz, ülkenin dört bir yanına yayılan protestolarda, yediği dayak nedeniyle beyin kanaması geçiren ve günlerce komada kaldıktan sonra önceki gün hayatını kaybeden Antakyalı Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili bir açıklama yaptı.

Abdullah Can Cömert’ten sonra Hatay’ın ikinci demokrasi şehidini verdiğini kaydeden Milletvekili Eryılmaz; “Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’de 2 Haziran 2013 tarihindeki ‘Gezi Parkı’ eylemine destek vermek için katıldığı yürüyüş neticesinde polisin biber gazlı müdahalesi sonucu başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaralandı. Yaralı bir halde  kaçarken hükümetin paramiliter güçleri tarafından saldırıya uğrayarak beyin kanaması geçirmiştir. Anadolu Üniversitesi Öğrencisi 19 yaşındaki Hemşerimiz Ali İsmail Korkmaz maalesef Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’nde 1 aydır verdiği yaşam savaşını kaybetmiştir. Demokrasi şehidimiz Ali İsmail Korkmaz’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve halkımıza başsağlığı diliyorum.

Devletin öncelikli görevi vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Ali İsmail Korkmaz örneğinde olduğu gibi çoğunluğunu üniversite gençliğinin oluşturduğu eylemcilerin masum isteklerine, kolluk kuvvetlerinin aşırı güç kullanmak hatta sivil militanlarını sokaklara salarak bastırmaya çalışması kesinlikle affedilemez ve affedilmeyecektir. Tüm bu yaşananların siyasi sorumlusu başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetidir. Şehidimiz Abdullah Cömert’in de Ali İsmail Korkmaz’ın da faillerinin peşini asla bırakmayacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here