Ve Büyük Final!

0
183

boks şampiyonası16İskenderun Belediyesinin katkılarıyla, Türkiye Boks Federasyonu’nun İskenderun Kapalı Spor Salonunda düzenlediği “Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası”nda yarı final maçları tamamlandı. Artık gözler bugün oynanacak final maçlarına çevrildi.

Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonasında grup maçlarının yapılmasının ardından İskenderun’daki final maçlarına geçilmişti. İlk grup maçı 13-18 Ekim tarihleri arasında Uşak’ta, 2. grup maçları 20-25 Ekim tarihlerinde Adana’da ve son grup maçı da 11-15 Kasım tarihlerinde Sivas 4 Eylül Spor Salonunda oynandı. Her grup müsabakalarında, kendi sıkletlerinde ilk dörde giren boksörler İskenderun’daki şampiyonaya katılmaya hak kazandı.

22 Aralık’ta İskenderun’da başlayan ve şampiyonların belli olacağı müsabakalarda yarı finalde 40 boksör ringe çıktı. 20 maçın oynandığı yarı final maçlarında 20 sporcu finale kaldı. Şampiyonlar, 27 Aralık Cumartesi günü (bugün) saat 11.30’da başlayacak final maçlarının ardından belli olacak. Şampiyonada madalya kazanan sporcular aynı zamanda milli takım kampına da alınacak.

Maçların adil bir şekilde yönetilmesi için; 21 Orta ve yan hakem, 5 jüri hakemi, 2 bilgisayar hakemi, 2 kronometre hakemi, 2 eldiven hakemi görev yapıyor. Müsabaka alanında 1 doktor ve bir ambulansta hazır bulunuyor.

boks şampiyonası17

Asbaşkan Öztemel Maçları İzledi

İskenderun Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakaları halkın ilgisi de oldukça yüksekti. İskenderunlu sporseverler tribünleri doldurdu. Ayrıca Türkiye Boks Federasyonu Asbaşkanı Mert Öztemel de maçları izlemek üzere dün İskenderun’a geldi. İskenderunluların ilgisinden memnun olan Asbaşkan Öztemel müsabakaları şeref tribününden takip etti.

Öte yandan, Türkiye Boks Federasyonunun üst düzey yetkililerinin katılacağı final müsabakalarına tüm İskenderun halkını davet eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, finale katılacak olan sporculara da başarılar diledi. Şampiyon boksörlerin belli olacağı bugünkü maçların saat 11.30’dan itibaren TRT Spor ekranlarında canlı yayınlanacağı da hatırlatıldı.

Final müsabakalarında şampiyonluk için yumruklarını konuşturacak sporcular şöyle olacak: 49 Kg. Khamza Nametov-Tolgahan Öztürk, 52 Kg. Magobed Abdulhamıdov-Muhammet Ünlü, 56 Kg. Gaırbek Germakanov-Selcuk Eker, 60 Kg. Hakan Doğan-Volkan Gökçek, 64 Kg. Batuhan Gözgeç-Adem Furkan Avcı, 69 Kg. Yakup Şener-Önder Şipal, 75 Kg. Abdulkadir Köroğlu-Osman Aydın, 81 Kg. Mehmet Nadir Ünal-Cem Karlıdağ, 91 Kg. Seyda Keser-Hamza Güneş, +91 Kg. Ali Eren Demirezen-Bahram Muzaffer.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here