Vatandaşın Şikâyeti de Elektrik Kesintileri de Bitmiyor!

0
180

elektrik kesintisi5İskenderun ve çevresinde her an yaşanan elektrik kesintileri TEDAŞ ile EnerjiSa’ya olan öfkeyi artırıyor. Kentimizde son günlerde yine elektrik kesintilerinde artış yaşanırken halk isyan etme noktasına geldi.

İskenderun’un ve çevre ilçelerin belli bölgelerinde günlerdir aralıksız yaşanan enerji kesintileri yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentin pek çok yerinde elektrik ile ısınma sağlanırken, havaların iyice soğuduğu bu günlerde yaşanan kesintilerle vatandaşlarda ne yapacaklarını bilemez konuma geldiler.

İskenderun’un Mustafa Kemal ve Süleymaniye Mahallelerinin yanı sıra merkezi mahallelerdeki kent sakinleri, zamansız ve sık-sık kesilen, kesildiğinde bazen uzun süre gelmeyen elektriklerden şikâyet ediyor. Bu konudan dolayı duydukları rahatsızlığı dile getiren vatandaşlar, kesintilerin engellenememesine de bir anlam veremediklerine işaret ediyorlar.

Bu durum hakkında yapılan çalışmaların sonuç vermemesinden dolayı da tepkilerini dile getiren kent sakinleri, gazetemiz aracılığı ile yetkililere seslenerek; “Uzun zamandır yaşanan bu kesintiler bizi isyan noktasına getirdi. Yapılan iyileştirme çalışmalarının sonrasında artık elektrik kesintilerinin olmayacağı dile getiriliyordu. Ancak son günlerde yaşanan sıkıntı bizi canımızdan bezdirdi. Evlerimizde yaşlılar var, çocuklar var. Bu soğukta nasıl ısınacağımız bilemiyoruz” şeklinde sitemlerini dile getirdiler.

Sıkıntılarını anlatmak için EnerjiSa’nın telefonlarını aradıklarından ancak dertlerini anlatacak muhatap bulamadıklarından da yakınan vatandaşlar eleştiri dozunu arttırarak, çözümlerin günü kurtarmak adına yapıldığını, köklü bir çözüm için halen neyi beklediği anlaşılamadığını da belirtiyorlar.

Modern Evler Mahallesine 3 Gün Elektrik Yok!

Öte yandan EnerjiSa ise tesis çalışması nedeniyle Elektrik Kesintilerini de sistemli bir şekilde sürdürüyor. 3 günlük Enerji Kesintisinin programını açıklayan EnerjiSa’nın programına göre, ilçemizin Modern Evler Mahallesi önümüzdeki 3 gün elektriksiz kalacak. Yapılan program dahilinde bazı merkezdeki kesintiler şöyle olacak:

15 Aralık: İskenderun İlçesi Modern Evler Mahallesi 289/4 ve 297 sokaklara 8.30-17.30 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecektir.

16 Aralık: İskenderun İlçesi Modern Evler Mahallesi 289. ve 297. Sokaklara 8.30-17.30 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle, Arsuz İlçesi Büyükdere Mahallesi’ne 8.30-17.00 saatleri arasında bakım çalışması nedeniyle, Arsuz İlçesi Pirinçlik ve Helvalı Mahallelerine 9.00-16.00 saatleri arasında bakım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecektir.

17 Aralık: İskenderun İlçesi Cebike Köyü’ne 8.30-17.00 saatleri arasında bakım çalışması nedeniyle, İskenderun İlçesi Modern Evler ve Yunus Emre Mahallelerine 8.30-12.30 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle, Belen İlçesi Sarımazı Mahallesine de 9.00-16.00 saatleri arasında yine bakım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecektir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here