Vatan Partisinden Tüzük Kurultayı ve Öncü Kadın Kurultayı

0
114

Vatan Partisi 29-30 Haziran günlerinde Ankara’da iki önemli kurultay gerçekleştirdi. Vatan Partililer, 29 Haziran Cumartesi günü Ankara’da tüzükte yönetim ile ilgili değişiklikler yaptı. 30 Haziran Pazar günü ise Öncü Kadın Olağanüstü kurultayını gerçekleştirildi.

Vatan Partisi kurultayına Hatay delegeleri de katılırken, kadın delegeler Öncü Kadın Kurultayına katılarak, yeni genel başkanlarını seçtiler.

Kurultay’a katılan Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, konuyla ilgili değerlendirmesinde; “23 Haziran seçimlerinden sonra Vatan Partisi yönetim anlamında tüzük değişikliklerine gitti. Partimizin tespiti önümüzdeki dönem mücadelenin daha da yükseleceğini öngörmektedir. Bu yükselen mücadele önderlik yapacak bir Vatan Partisin yönetimi gerekli görüyorduk. Bugün esas siyasetimiz vatan bütünlüğü ve üretim ekonomisindeki devrimdir. Parti olarak bunların gerçekleşmesi için milli bir hükümetin zorunlu olduğuna dikkat çekiyoruz.

Milli Hükümet Amerikan emperyalizmine karşı, PKK ve FETÖ terör örgütlerine karşı kurulmalıdır. Milli hükümet konusunda halkta bir fikir oluşmuştur. Başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı harekete geçmelidir. Partimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Yeter ki, vatanın bütünlüğü ve emekçilerin çıkarı için birlikte adım atılsın” dedi.

Vatan Partisi Öncü Kadın Kurultayına katılan delegeler adına bir açıklama yapan Hatay Öncü Kadın Başkanı Atiye Döner ise kurultayı değerlendirirken; “Ankara’da olağanüstü Öncü Kadın Kurultayını gerçekleştirdik. Öncü Kadın Kurultayında, Genel Başkan ve Merkez yöneticilerimizi seçtik. Önceki Genel Başkanı Pınar Gül yerine Meltem Ayvalı oybirliği ile genel başkan seçildi.

Genel Başkan Meltem Ayvalı öncülüğündeki heyet daha sonra Anıtkabir’e giderek Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Çelenk töreninin ardından Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Ayvalı, Türk kadını olarak Atatürk devrimleri ve kazanımları ileriye taşıyacaklarının sözünü verdi” şeklinde konuştu. (haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here