Vatan Partisinden “İncirlik ve Kürecik Üssüne El Konsun” İmza Masası

0
59

Vatan Partisi İskenderun İçe Başkanlığı, Adana’daki İncirlik ve Malatya’daki Kürecik Üslerinin kapatılması için imza kampanyası başlattı. İskenderun’da Havuzlu Çarşıda açılan stantlarda saat 10.00 ile 17.00 arasında dileyen herkes imza desteği verebilecek.

Vatan Partisi, Antakya ve Samandağ’da, Adana ve Malatya’daki üslerin Amerika ve İsrail’e haber servisi yaptığı gerekçesi ile bu üslerin Türk Silahlı Kuvvetlerine verilmesi adına imza masaları açmıştı. Bir imza masası da İskenderun’da Havuzlu Çarşıda açıldı.

Öncelikle, Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, İlçe Sekreteri Sadık Karakaş ve ilçe yöneticilerin imza verdiği kampanyaya, kadınların ve gençlerin yoğun ilgisi de görüldü.

Havuzlu Çarşıdaki meydana Türk Bayrakları asılırken, bayrakların yanı sıra Atatürk resmi, üslerin kapanmasına yönelik afişler ve Vatan Partisi bayrakları da asıldı.

İmza kampanyasını sürdüren parti yöneticilerinden Tülin Bedir ve Behiye Sabuncuoğlu, kampanyanın iyi gittiğini ve kampanyaya özellikle kadınların ve gençlerin yoğun ilgisi olduğunu belirttiler. Bu kampanyaların sonunda üslere el konulacağı ve yabancı askerlerin memleketlerine döneceklerine inançlarını da ifade ettiler.

Masa çalışması yürüten Tülin Bedir, İncirlik ve Kürecik üssünün Amerikan askerlerine kapatılmasını istediklerini belirterek; “Bunlar içimizde tuzak kuran üslerdir. İçimizdeki tuzaklar bozulsun ve Amerikan askerleri ülkemizden kovulsun. Biz kadınlar olarak Ortadoğu’ya barış ve bölgedeki insanlarımız mutlu bir yaşam istiyoruz. Hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik, umudumuzu her zaman diri tuttuk. Mutlaka bu mücadeleyi başarı ile noktalayacağız. Suriye önemli ölçüde başardı, Filistin de bunu başaracak ve bölgemizde özgür milletler olarak yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Behiye Sabancuoğlu ise bölgenin kadınlarının özgürleşmesinin Amerika ve İsrail’in bölgemizdeki saldırılarına direnmekten geçtiğini, iki üssün Amerika ve İsrail devletine hizmet olduğunu bunun için de kapatılması gerektiğini söyledi. Sabuncuoğlu; “İskenderun’da Havuzlu Çarşı da saat 10.00 ile 17.00 arasında İncirlik ve Kürecik Üslerine el konulması için kampanya başlattık. Bu çalışmalarımızdan çok güzel sonuçlar alıyoruz. Özellikle kadın arkadaşlarımızın desteğini alıyoruz. Filistinli, Suriyeli ve Türk kadınlarının emperyalist ülkelerin saldırısından çok çektiler, ortak zulüm görüyoruz, onun için ortak dayanışmayı biz ülkemizden üslere karşı çıkarak başlattık. Kadınlarımızın bu kampanyaya destek vermesini çok istiyoruz” dedi.

Kampanyaya imza atarak destek veren Mehmet Köse ise gençliğini bu mücadelede bir kenarda durması yerine mücadeleye destek vermesini ve özgür yaşam için Vatan Partisinin başlattığı imza kampanyasına destek vermesini istedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here