Vatan Partisi Kurultay Hazırlığında

0
89

Gültekin; “Üçüncü Kuvvet Vatan Partisi Ve Atatürkçü Kuvvetlerdir”

27 Ocak 2018 tarihinde Ankara’da Olağanüstü kurultayını gerçekleştirecek olan Vatan Partisi çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Hatay il merkezinde il başkanı, ilçe başkanları ve yönetim kurullarının katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Kurultay için hazırlıklara başladıklarını ve Hatay’ın bütün ilçelerinden otobüs kaldıracaklarını kaydeden Vatan Partisi İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım; “Başta kurultay delegelerimiz olmak üzeri bütün vatandaşlarımızı kurultaya davet ediyoruz. Bu kurultay önemlidir. Türkiye’nin geleceği onaylanacak, seçim öncesi kurultayımızdır. Hatay’dan arabalar kaldırılacaktır” dedi.

Türkiye-Suriye krizi döneminde Hatay’ın terör ve ekonomik olarak büyük sıkıntılar çektiğini dile getiren Vatan Partisi Genel Başkanı Bedri Gültekin ise, Vatan Partisinin konuyla ilgili çözüm önerilerini her platformda anlattığını hatırlatarak; “Türkiye-Suriye krizinin başladığı günlerde Hatay’da ilk sokağa inen ve Türkiye-Suriye barışının gerçekleşmesi için mücadeleyi başlatan partiyiz. Biz Türkiye-Suriye krizi olmadığını söyledik. Suriye’ye bir emperyalist saldırı olduğunu ve Suriye’nin vatanını savunduğunu açıkladık. Zaman içinde bizim ifade ettiklerimiz doğrulandı. Amerika Suriye’yi parçalamak için dünyanın bütün terör örgütlerini Suriye’nin üzerine göndermiştir. Suriye Devleti Başkanı Beşar Esad ve halkı yiğitçe vatanını savunmuştur. Partimiz de krizin başladığı, günlerden itibaren Suriye devleti ve halkının yanında yer almıştır. Bugün Türkiye-Suriye krizi çözülmeye çok yakındır. Türkiye-Suriye devletinin el sıkışması, Hatay ilimizin ekonomik sorununu önemli ölçüde çözecek ve çarşıları şenlenecektir. Ortadoğu kapısının açılması, Hatay ilinin bayramı olacaktır” şeklinde konuştu.

Gültekin, açıklamasında Türkiye ve Dünyanın bir devrim sürecinden geçtiğini, bu anlamda Vatan Partisinin bu devrim sürecinde hem dünyada hem de Türkiye’de önderlik ettiğinin altını çizerek; “Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Dünyamız yeniden şekilleniyor. Atlantik çıkmazda, Asya ise büyük bir birleşme sürecini yaşamaktadır. Bu süreçte dış politikada, partimiz; Türkiye-Suriye krizinin çözümünde, Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmüş, barışın sağlanmasında önemli adım atmıştır. Yine başta Genel Başkanımız ve parti yöneticilerimiz, Rusya, Çin, İran, Irak, İran gibi büyük devletlerle devlet başkanlığı düzleminde görüşmeler gerçekleştirmiş ve Amerikan emperyalizmine karşı Asya devletlerinin birlikte hareket etmesinin öncülüğünü yapmıştır. İç cephede ise FETÖ-PKK gibi terör örgütlerine karşı halkı birleştirmiştir. TSK’nin PKK belasını hendeklere gömülmesindeki başarısını desteklemiştir” diye konuştu.

Seçimlere hazır olduklarını da ifade eden Gültekin; “Seçimler erkene alınabilir, hatta Cumhurbaşkanı, milletvekili ve belediye seçimleri birleştirilebilir. Ak Parti Cumhurbaşkanı seçimlerinde önde olacağını, belediye seçimlerinde geride olduğunu görmüştür. Bu anlamda seçimleri birleştirebilir. Birinci kuvvet Tayyip Erdoğan, ikinci kuvvet CHP, İYİ Parti, HDP gibi batıcı partiler, üçüncü kuvvet ise Vatan Partisi ve Atatürkçü kuvvetlerdir. Bu anlamda partimizin başarası için kurultaya katılmanın önemi büyüktür” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here