Valilik Heyeti, Yağıştan Etkilenen Köylerde İncelemelerde Bulundu

0
71

Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli’nin başkanlığında oluşturulan heyet, ilimizde üç gün boyunca devam eden sağanak yağışlardan etkilenen köylerde incelemelerde bulundu.

Sabah erken saatlerde başlayarak gün boyu devam eden incelemelere, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü İl Müdürü M. Halil Yücelen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, İl Mahalli İdareler Müdürü Lütfü Şaklar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma İl Müdürlüğü’nden yetkililer katıldı.

Heyet, aşırı yağışlardan dolayı olumsuz etkilenen vatandaşların durumunu yerinde görüp çözüm üretmek amacıyla gerçekleştirdiği incelemelerde, Antakya’ya /bağlı Akçaova, Aşağıoba, Bohşin ve Saçaklı, Kumlu’ya bağlı Gülova, Reyhanlı’ya bağlı Terzihöyük ve Kumtepe köylerinde vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi.

İncelemeler ve vatandaşlarla yapılan görüşmeler sonrasında bir değerlendirme yapan Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, köylerdeki su seviyesinin bir önceki güne göre yaklaşık yarım metre azaldığının görüldüğünü, yağmurun durması ile beraber suların hızla çekileceği ve tarımsal alanlarda herhangi bir zarar meydana gelmeyeceğini gözlemlediklerini kaydetti.

Kumtepe köyünde aşırı yağışlardan zarar gören bazı evlerde ise İl Özel İdaresi ekiplerince gerekli çalışmalara başlanıldığını, olası yağışlarda da söz konusu evlere su girmesini önlemeye yönelik çalışmaların yapıldığını da kaydeden Mardinli, Kırıkhan ve Islahiye tarafında yağışların yoğun olduğu ve bu nedenle Karasu Kanalı’nın Muratpaşa ve Kızılkaya kanallarıyla birleştiği noktalardan suyun geri tepmesi ve kanallardan taşan suların bazı tarım arazilerini etkilediğini kaydetti.

Mardinli, üç gün boyunca devam eden sağanak yağışlardan dolayı zarar gören ev ve arazilerde gerekli incelemelerin yapıldığını, vatandaşlarla bire bir görüşmeler yapılarak sorunlarının dinlendiğini, bu çerçevede başlatılan çalışmaların titizlikle devam ettiğini de sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here