Vali Topaca; “Vatandaşlarımızın Hizmetindeyiz”

0
203

vali-hrt konuk1Vali Topaca HRT Akdeniz TV’de Canlı Yayın Konuğu Oldu

Hatay Valisi Ercan Topaca HRT Akdeniz kanalında Ali Yolcu’nun sunduğu ‘Demokrasi Bulvarı’ adlı programa konuk oldu. Programda Vali Topaca, gündeme dair soruları yanıtladı.

Hatay’ı Türkiye kamuoyunda oluşturduğu algıdan çok daha iyi bulduğunu ifade eden Topaca; “Hatay’ı daha önceden de tanıyan bilen birisiyim. Daha önce değişik vesilelerle Hatay’a gelip gittik. Vali olarak ben ilimizle ile ilgili bu algının düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum, burada yaşayan insanlar olarak STK’lar, basın kuruluşları ile birlikte bu algıyı pozitife çevirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu kent ticaretiyle, sanayisiyle, kültürüyle yaşayan güçlü bir kent” dedi.

Hatay’ı güvenlik açısından da değerlendiren Hatay Valisi Ercan Topaca; “Hatta burada aldığımız tedbirlerden dolayı Hatay diğer illerden daha güvenli bir kent. Herkes emin olsun hiçbir yasadışı geçişe izin vermiyoruz. Bütün vatandaşlarımıza şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Hatay güvenli bir şehirdir. Sizleri burada çok rahat bir şekilde misafir edebiliriz” dedi.

Herkesi kucaklayan, seven, herkese hoşgörü ile bakan bir anlayışa sahip olmanın önemine değinen Vali Topaca; “Herkesin inancı kendinedir, bu Cenab-ı Hak ile onun arasındaki bir şeydir. İnanç konusunda insanları zorlamak ve herkesi kendi gibi düşünmeye sevk etmek demokrasilerde ve hukuk devletinde olacak bir şey değildir. Bizim dinimizde de zorlama yoktur. Bizim ülkemizde insanları inançlarına göre, kültürüne göre, memleketine ve ırkına göre kamplara ayırmak gibi bir şey söz konusu değildir. Ben buna yürekten inanıyorum” dedi.

Bütün Vatandaşlarımızla Görüşüyorum

Günde yaklaşık olarak yüz kişiyle muhatap olduğunu ifade eden Topaca; “İlçe programları yapıyoruz, değişik etkinliklerde insanlarla bir araya geliyoruz. Hemen her platformda hemşerilerimizle görüşüyor, bir araya geliyoruz. Ayrıca telefon, e-posta, ve bizzat gelen her vatandaşla görüşüyoruz. Yaklaşık on gün önce evden çıkmak üzereyken 75 yaşlarında bir amca televizyonda konuşmamı izlemiş ve gelip benle görüşmek istemiş, eve geçtik bir çay ikram ettim, yaklaşık yarım saat kadar sohbet ettik, bir sorunu varmış onu hallettik ve kendisini yolcu ettim” dedi.

Görevini ve Sorumluluğunu Yerine Getirmeyen Sonucuna Katlanır

Eğitimi çok önemseyen bir insan olduğu kaydeden Vali Topaca; “Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesi bizim geleceğimiz demektir. Onları ne kadar iyi eğitiyor ve yetiştiriyorsak, ne kadar iyi geleceğe hazırlıyorsak, ülkemizin de geleceği o kadar iyi olacaktır. Bu sebeple eğitimi özellikle çok önemsiyorum. Ama kamu hizmetleri içerisinde de hiçbir ayrım yapmam. Hangi konuda olursa olsun, vatandaşlara ve kamu görevlilerine sesleniyorum, lütfen kimse sorumluluğunu yerine getirmekten kaçınmasın. Sorumluluğunu en iyi şekilde yapan bütün çalışanlarımız, bütün memurlarımız başımın tacıdır. Ancak devletin kendilerine verdiği görev ve sorumluluğu yerine getirmeyen de sonucuna katlanır. Ben Vali olarak her türlü tedbiri almak zorundayım” diye konuştu.

Elektrik Konusunda Önemli Toplantılar Yaptık

Vali Topaca, ilimiz genelinde etkili olan elektrikle ilgili sorunların bir kısmının altyapı ile ilgili olduğunu ifade ederek; “Bir kısmı işleyişe ilişkin sorunlar, bir kısmı da özelleştirmeden kaynaklı bir geçiş dönemi olduğuna ilişkin sorunlar. Alt yapıdan kaynaklı sorunlar akşamdan sabaha hemen çözülecek sorunlar değil biraz zaman ve bütçe gerektiren sorunlar. Bunları da ilerleyen süreçte çözeceğiz. Bu konuda Sayın Enerji Bakanı Taner Yıldız’ı kentimize davet ettik ve yaklaşık 6-7 saat süren bir toplantı yaptık. Toplantının kısa vadedeki faydalarını da ilimizde görmeye başladık. Uzun vadedeki faydalarını göreceğiz. Bütün ilçelerimizde elektrik şirketinin temsilciliklerini açtırıyoruz. Bakanlığın özelleştirilen hizmetlerin denetimini yapacak birimi yoktu, Sayın Bakanımız toplantıda o talimatı da verdi. Hatay’da TEDAŞ’ın temsilciliği olacak ve bu işleri koordine edecek” dedi.

Sorunların Takipçisi Olacağız

 Devletimizin sağlıklı ve hızlı işleyişinin devam etmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Topaca; “Bu konuda vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Vatandaşlarımız karşılaştıkları sorunları bize ilettiklerinde onların takipçisi olacağımızı, çözeceğimizi belirtmek isterim. Hukuk içerisinde kalarak kamu düzenini bozmadan, diğer insanların da hakkına ve hukukuna riayet etmek suretiyle onların huzurlu bir şekilde yaşamasını birlikte oluşturacağız. Ben bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here