Vali Lekesiz; “Yenilenmeyen Yenilir!”

0
417

Dünya Gümrük Günü ‘Kokteyl’ ile Kutlandı

26 Ocak Dünya Gümrük Günü münasebeti ile İskenderun’da düzenlenen etkinlikte konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, farklılık yaratmak ve rekabetin önüne geçmek adına kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektörde inovasyon ‘yenileme’ uygulanması gerektiğini söyledi. Etkinlikte Dünya Gümrük Gününün 60. yılı anısına pasta kesildi.

Vergi Dairesi binasında gerçekleştirilen etkinliğe Hatay Valisi Celalettin Lekesiz,  İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başer, Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, gümrük personeli ve işadamları katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Adnan Korkmaz, gümrüğün ülkemiz açısından önemine vurgu yaparak; “Hedef 2023’te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almak, kişi başına 25 bin dolar milli gelir ve 500 milyar dolar ihracatta Hatay ve İskenderun da önemli bir yer almaktadır” dedi.

Bu özel günde kendilerini bekleyen sıkıntılara değinen DTO Başkanı Bülent Kavsak’da; “Gümrük başmüdürlüğünün Mersin’e alınacağı duyumu var. Böyle bir şey olması halinde bu bölgede büyük bir sıkıntı doğuracağı gibi acentelerde İskenderun’da durmaz giderler” diye konuştu ve bu konuda işlerin burada yürütülebilmesinin sağlanması konusunda gerekli girişimlerin yapılmasını istedi. Kaymakam Ali İhsan Su da, gümrüklerin uluslar arası taşımacılıktaki önemine vurgu yaptı.

 21. yüzyılın olmazsa olmazı inovasyonun resmi ve özel sektör için gerekliliğine vurgu yapan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise; “Farklılık yaratmak ve rekabetin önüne geçmek adına kamu kurum ve özel sektörde inovasyonun uygulanması gerekir. Yenilikler konusunda önde olunması gerekir. Yenilenmeyen yenilir! Dünyadaki değişimi yakalayamazsanız yok olursunuz. Gümrük de kendini yenilemelidir. İskenderun limanının özelleştirilmesi ve bu bölgeye yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla önümüzdeki günlerde bizleri çok hareketli bir dönem bekliyor” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının hazırladığı sinevizyon gösterisinde gümrüklerdeki yenilenme ve değişim sunuldu. Gösteride; 2013 yılının gümrüklerde devrim yılı olacağı, Türkiye’nin lojistik performansında dünya 27’cisi olduğu, AB ülkelerinin tamamı dahil 46 ülkede geçerli olacak yetkilendirilmiş yükümlü sertifikası uygulaması ile güvenilir firmalar, yasadışı eylemler ve haksız rekabettin önüne geçileceği vurgulandı.

Konuşmaların ve sunumun sonunda 60. yıl anısına yapılan pastayı Gümrük Müdür Yardımcısı İbrahim Uçar’ın oğlu Mustafa Uçar, Vali Lekesiz ile birlikte kesti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here