Vali Lekesiz Yeni İlçelerde İncelemelerde Bulundu

0
86

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe olan Payas ve Arsuz’da, geçici olarak Kaymakamlık Hizmet Binası olması planlanan yapılarda incelemelerde bulundu.

 Vali Lekesiz, inceleme gezisi kapsamında ilk olarak Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit eşliğinde Payas Belediyesi’ne geldi. Belediyenin girişinde Payas Belediye Başkan Vekili Tuncay Öntemel, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tarhan ve Belediye personeli tarafından karşılanan Vali Lekesiz, Kaymakamlık Hizmet Binası olarak kullanılması planlanan Belediyenin ikinci katında yer alan bölümde incelemelerde bulundu.

 Daha sonra Gökmeydan Belediyesi’ne uğrayan ve ardından Arsuz Belediyesi’ne geçen Vali Lekesiz, Arsuz Sağlık Ocağı yakınında bulunan ve Kaymakamlık Hizmet Binası olarak kullanılması düşünülen binada incelemelerde bulunarak Kaymakam Ali İhsan Su ile Belediye Başkanı Fuat Süme’den bilgi aldı.

 İncelemelerin ardından bir değerlendirme yapan Vali Lekesiz, vatandaşlara beldelerinin ilçe olmasından dolayı ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulunarak, “Önümüzdeki Haziran ya da Temmuz ayında Kaymakam atamasının yapılması ile beraber 5 ila 10 gün içerisinde müdürlükler kurulmaya ve müdürler atanmaya başlar. Bir ilçeden hangi hizmet bekleniyor, bir ilçede hangi hizmetler yapılıyorsa hepsi de Kaymakamın gelmesi ile beraber ortalama bir ay içerisinde tamamlanır. Hükümet Binası olarak kullanabileceğimiz yer neresi olabilir, alternatifler nedir, buna ilişkin inceleme yapmak üzere geldik. İlçe Kaymakamımız zaten alternatif yerleri Belediye Başkanımız ve ilgililerle birlikte değerlendirmiş, alternatifleri bizlere sundu. Biz de söz konusu binalarda incelemelerde bulunduk” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here