“Vali Lekesiz Taraflı Ve Kifayetsizdir”

0
71

mevlüt dudu açıklama (21)CHP Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Hatay’daki olayları değerlendirdi;

Hatay’da meydana gelen ve Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile daha da şiddetlenen olayları değerlendiren CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Hatay Valisi olaylar karşısında kifayetsiz kalmış ve AKP il başkanı gibi davranmıştır” dedi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan CHP Milletvekili Dudu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in Suriye olayları ile başlayan süreçle birlikte yetersiz kaldığını, Cilvegözü ve Reyhanlı faciaları ile bu yetersizliğin iyice açığa çıktığını, Gezi protestoları, Abdullah Cömert’in ölümü ve Ali İsmail Korkmaz’ın cenaze törenleri ile yetersizliğinin doruk noktasına ulaştığını belirtti.

“Abdullah Cömert’in Katilleri Nerede?”

Hatay’da Gezi parkı protestoları ile başlayan sürecin oldukça dikkat çekici olduğunu yineleyen Milletvekili Dudu; “Türkiye geneline baktığımızda Polislerin en şiddetli müdahalesinin Hatay’da yaşandığı açık olarak görülmektedir. Türkiye genelindeki Polis müdahalesinin direkt sorumlusu Başbakan Erdoğan’dır. Hatay’daki Polis şiddetinin sorumlusu ise AKP il başkanı gibi davranan Sayın validir. Bu güne kadar Abdullah Cömert’in katilinin bulunması ile ilgili tek bir adım atılmamıştır. Ben buradan soruyorum, Cömert’i öldürenlerin bulunamaması valinin kifayetsizliği değilse nedir? Hatay Cömert’ten sonra Ali İsmail Korkmaz ile ikinci fidanını kaybetmiştir. Ali İsmail’in cenazesinden önce ve sonrasında yaşanan polis şiddetinin sorumlusu da Sayın Validir. 

Bir de Eskişehir valisi var, tam evlere şenlik. Ali İsmail’in ölümünü  “Kendi arkadaşlarına zarar verip, polis yaptı süsüne büründürmeye çalışıyorlar” diyerek çarpıtmaya çalışıyor. Aslında söylediklerine kendisi de inanmıyor. Bunlar devletin valisi değil AKP’nin valisi. Devletin ya da halkın valisi olsalar böyle konuşmazlar.

Başta Hatay ve Eskişehir valisi olmak üzere halkın valisi olamayanlar, sorumlu oldukları şehirde huzur yerine huzursuzluk yaratanlar, insanlarına sınırsız polis şiddeti uygulayıp, ölmesine ve yaralanmasına sebep olanlar, daha fazla sorumlu oldukları şehirlerin huzurunu bozmadan, daha fazla masumun canı yanmadan gitmelidirler. Hatay bin yıldır hoşgörü ve kardeşliğin kentidir. Bu kültürü bozmaya, bu kardeşliği yıkmaya kimsenin gücü yetmez. AKP, Erdoğan ve Lekesiz’in de gücü yetmez. Hatay üzerinde oyun oynamaya çalışanlar bunu bilsin ve kirli ellerini Hatay’ın üzerinden çeksin” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here