Vali Doğan ve Başkan Savaş EXPO Alanını Ziyaret Etti

0
42

Hatay Valisi Doğan: “Hatay Valiliği Olarak Belediyemizin Her Türlü Çalışmasının, Gayretinin Yanındayız”

Hatay Valisi Rahmi Doğan, kapılarını 10 Aralık tarihinde Medeniyetler Bahçesi temasıyla tüm dünyaya açacak olan EXPO 2021 Hatay’ın Antakya-Defne bölgesindeki alanını ziyaret etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte Kisecik bölgesindeki alanı gezen Vali Doğan, yapılan hazırlıkları yerinde görürken çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Lütfü Savaş, 220 dönümlük arazide yürütülen çalışmalarda gelinen son noktayı Vali Doğan ile paylaştı.

Savaş: Çalışmaların Yüzde 97’lik Kısmı Tamamlandı

Kültür ve sanat sokağından amfi tiyatroya, biyolojik göletten arkeoparka, bitki müzesinden Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday mozaiğe kadar tüm yerleşkeleri Vali Doğan’a anlatan Savaş, inşa çalışmalarının yüzde 97’lik kısmının tamamlandığını ifade etti.

Kültür sanat sokağında, 21 ünitede, mozaik, ipekçilik, cam üfleme, yakma resim gibi Hatay’a ait el sanatlarının yer alacağını aktaran Savaş, ulusal mutfakların Antakya’daki, uluslararası mutfakların İskenderun’daki alanda yer alacağını belirtti.

EXPO Alanları Yaşayacak

Söz konusu alanın kültür, sanat, eğlence ve fuar merkezi olarak Hatay’a ve bölgeye uzun yıllar hizmet edeceğini Vali Doğan’a aktaran Lütfü Savaş, şehre yeni bir yaşam alanı kazandırdıklarını ve bu alanın yıllarca Hatay’a hizmet vereceğini söyledi.

Geçen sene kentte yaşanan orman yangınlarını incelemek için helikopterle bu alanın üzerinden geçtiğini ifade eden Vali Doğan, o tarihten bugüne geçen süre zarfında çalışmalarda büyük aşama kaydedilmiş olduğunu dile getirdi.

EXPO alanlarının canlı kalması gerektiğini söyleyen Vali Rahmi Doğan, konser, tiyatro, fuar ve festivallerin artık çadır yerine yerleşik bir yerde yapılmasının şehir için büyük kazanım olacağını ifade etti. Vali Doğan aynı zamanda EXPO alanına ulaşım için yapılan dönel kavşağın ve devamındaki yolun da güzel ve sağlıklı olduğunu belirtti.

Başkan Savaş, Hatay’ın EXPO ile neler kazanacağını, EXPO’yu yapmalarındaki amaçlarının ne olduğunu Vali Doğan’a detaylı şekilde açıkladı. Hatay’ın fidan üretiminde ilk sıralarda yer almasına rağmen pazarlamada geri kaldığını belirten Savaş, EXPO’nun hem bitki ve çiçek üretimi yapan vatandaşlara hem de şehir ekonomisine büyük kazanç sağlayacağını ifade etti.

Vali Rahmi Doğan EXPO alanındaki amfi alanında inceledikten sonra, tiyatronun standartlar üstünde yapıldığını belirtti ve projenin her yönüyle çok değerli olduğunu ifade etti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve HBB Başkanı Lütfü Savaş alandaki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Alanı çok beğendiğini ve alanın sadece şehre değil bölgeye de büyük kazanç sağlayacağını söyleyen Vali Doğan; “Burada güzel etkinlikler yapılarak şehrimize, yöremize ve bölgemize ciddi katkı sağlanacağını düşünüyorum. Sadece EXPO sürecinde değil EXPO sonrasında da yaşayabilir ve yaşanabilir olması için planlama yapılmış. Bölgemizdeki el sanatlarından çiftçimizin ürettiğinin pazarlanmasına kadar alanlar oluşturulmuş. Çok güzel bir amfi tiyatro yapılmış. Bu ilimizin için bir ihtiyaçtı. Burada konserler, festivaller, tiyatrolar ve etkinlikler yaparak bu alanları doldurmamız lazım.  Çocuklarımızın buraya geldiği zaman keyifli vakit geçirebilmesi için güzel mekânlar oluşturulmuş” dedi.

“EXPO 2021 Hatay’a Ciddi Katılım Bekliyoruz”

Başkan Lütfü Savaş’ın Ankara’da ciddi çalışmalar yürüttüğünü de sözlerine ekleyen Vali Doğan; “Başkanıma teşekkür ederim. Ankara’da ciddi çalışmalar yürüttü. Birçok ülkenin temsilcisi ve büyükelçisi ile görüşerek EXPO için Hatay’a davet etti. Ciddi bir katılım bekliyoruz. Komşu illerin ve diğer bölgelerin belediyeleri de bizimle birlikte burada bu etkinliğe katılacak. Hatay Valiliği olarak Belediyemizin her türlü çalışmasının yanındayız. Gayretlerine destek veriyoruz. Buradaki çalışmayı da memnuniyetle karşıladım. Başkanımıza ve ekip arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Heyecanla 10 Aralık’ı bekliyoruz. Pandeminin bitmesiyle birlikte bu alanları doldurup taşırmak istiyoruz” diyerek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Savaş: Vizyonumuzu Geniş Tutmaya Devam Edeceğiz

Lütfü Savaş da Vali Doğan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Sayın Valimize teşriflerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Hep birlikte Hatay’ın geleceği için çalışıyoruz. İnanıyorum ki Hatay’ın geleceği için güzel projelerde birlikte olmaya devam edeceğiz. İnşallah Hatay’ımız bu makûs talihini yenecek. Savaş sonrası Orta Doğu’ya örnek olacak. Barışa da katkı sağlayacak. Ticarete, turizme ve insanlarımızın gelişimine katkı sağlayacak. Vizyonumuzu geniş tutmaya devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here