Vakıflı’da Meryem Ana Bayramı Kutlandı

0
182

Geleneksel Ayine, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan II’de İştirak Etti

Her yıl 15 Ağustos’ta kutlanan ‘Meryem Ana Bayramı’ Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı Köyünde, hafta sonu gerçekleştirilen ayin ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu yıl Samandağ Vakıflı Köyündeki geleneksel ayine, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan II’de iştirak etti.

Meryem Ana’nın Göğe alınması münasebeti ile kutlanan ‘Meryem Ana Bayramı’ Hatay Samandağ’a bağlı Vakıflı Köyünde bu yıl da etkinliklerle kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan II’nin katılımıyla Vakıflı Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen ayinde, yılın bereketli geçmesi için dua edildi.

Ayinde bir vaaz veren Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan II, Meryem Ana’nın kutsallığından söz ederken, bayramın önemine vurgu yaptı.

Konuşmalarında duyarlı yaşamaktan, şükretmekten ve paylaşmaktan da bahseden Maşalyan; “Anadolu Ermeni Kültürü, ülkemizin tek Ermeni Köyü Vakıflı’da aydınlanmaya devam ediyor. Bu güzel köyden yayılan barış ve sevgi mesajının, tüm ülkeye ve dünyaya yayılmasını diliyorum. Daha dikkatli, daha duyarlı olarak yaşamalıyız. Rabbimizin değerlerinin önemine değinmeliyiz.

Son günlerde yaşadığımız Hamavarak (Pandemi), dünyanın ruhlarını anlamak için bir nedendi, kendimizi daha iyi hissettik. Tanrı’nın bize verdiği nimetler için dua edelim. Bereketi üzerimize olsun diye dua edelim. Bu dönemde Allah’ın bize verdiği her şeyi komşularımızla ve akrabalarımızla paylaşalım ki Allah’ın rızkı evimizde ve soframızda olsun!” şeklinde konuştu.

Daha sonra kilise bahçesine çıkan Patrik Maşalyan ve beraberindekiler, önce üzüm salkımlarını kutsadı ve bereket diledi. Maşalyan daha sonra Hrisi kazanlarını da karıştırarak dualar etti.

Salgın kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen ayinde, katılımcılara kazanlarda pişirilen buğday ve et karışımı ‘Hrisi’ yemeği ile üzüm ikram edildi. Kutsal Ayine, çevre ilçelerden gelen Hristiyan vatandaşlar da katıldı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here