“Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız İsyandayız!”

0
178

hatay tabip odası1Hatay Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Hatay Şubesi;

“Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız İsyandayız!”

Hatay Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Hatay Şubesi ortak yayınladıkları bildiride, Ankara’da yaşanan katliamı protesto etmek, kaybedilen canların yasını tutabilmek için, 12-13 Ekim (dün ve bugün) Pazartesi ve Salı günü sağlık hizmeti sunmayacaklarını duyurdular.

Yaşanan katliamda hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm insanlığı başsağlığının dilendiği bildiride ayrıca şu ifadelere yer verildi;

“Katliamı yapanları ve arkasındaki güçleri kınıyoruz ve lanetliyoruz. Şu çok açıktır ki kanla beslenen hiçbir dava haklı olamaz, kutsal olamaz temiz ve saf olamaz. Bu olayları gerçekleştirenler toplumsal ahlaktan nasibini alamamış zavallılar ve aciz yaratıklardır. Değerli halkımız gelişmelerden kaygılıyız, ülkemizin geleceğine kuşku ile bakıyoruz. Ne yazık ki bugünkü olaylarda sorumluluk çok boyutludur. Devlet vatandaşlarının can güvenliğini sağlamamıştır.

hatay tabip odası2

Yöneticiler bu sorumluluktan gülerek kaçacak kadar pişkin, sorumsuz ve düzeysizdir. Yine ülkenin bugünkü ortama gelişinde, ne yazık ki yine ülkeyi yönetenlerin kutuplaştıran, ayrıştıran, ötekileştiren ve şiddet içeren konuşmalar yapan, tutum ve davranışları ile toplumu gerenlerde sorumludur. Ey halkımız şiddet içeren, şiddeti ve savaşı destekleyen her kim olursa peşinden gitmeyelim ve destek olmayalım. Katliamı gerçekleştirenlerin, ihmali olanların ve tüm sorumluların adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. Katliamın bir an önce açığa kavuşturulması geleceğimiz için son derece önemlidir.

Değerli sağlık emekçileri, kimse ile inatlaşmak istemiyoruz, canımız yandığından belki inadına barış diyoruz. Barışı inatlaştığımız için değil, barışa, kardeşliği, huzura ve eşitliğe, ekmek kadar su kadar ihtiyacımız olduğundan istiyoruz. Barış, demokrasi ve hukuk mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz.

hatay tabip odası3

Yasımızı tutabilmek için, Arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi, yurttaşlarımızı anmak için, Katliamı yapanlardan, ihmali olanlarda ve tüm sorumlulardan hesap sorulması için, Bu insanlık dramına seyirci kalamayacağımız için, Barışa, huzura, kardeşliğe ve eşitliğe ekmek kadar su kadar ihtiyacımız olduğu için, Geleceği barış ve kardeşlikle dokuyabilmek için, 12-13 Ekim Pazartesi ve Salı günlerinde sağlık hizmeti sunamıyoruz!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here