Uyar; “Öğretmenlerimiz, Günlerini Buruk Kutluyorlar”

0
72

süleyman uyar4CHP İskenderun ilçe Başkanı Süleyman Uyar, 24 Kasım 1928’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı ile onurlandırıldığını hatırlatarak, ‘Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği bugün, Cumhuriyetimizin önemli kilometre taşlarındandır’ dedi.

Öğretmenler günü nedeniyle mesaj yayınlanan Uyar; “Geleceğimizi şekillendirmede ve ülkemizi uygar medeniyetler seviyesine ulaştırmada önemli görevler üstlenen fedakâr öğretmenlerimiz 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü buruk bir şekilde kutlamaktadırlar. AKP iktidarlarının yanlış politikaları neticesinde kredi kartı borcu altında ezilen, kirada oturan, bir kısmı ek iş yapan ve geçimini sağlamak amacıyla ek iş yapmak isteyen öğretmenlerimizin insanca bir yaşam için özlük haklarının iyileştirilmesi zorunludur. Ülkemizde 130 bin öğretmen açığı vardır. 220 bin öğretmen ise atama beklemektedir.

Hal böyle iken öğretmenlik meslek onuruyla çelişen sözleşmeli öğretmen uygulaması gün geçtikçe yaygınlaştırılmaktadır. Dünün kutsal mesleği olan öğretmenlik bugün yoksulluk, umutsuzluk gibi kavramlarla birlikte anılmaktadır. Başta öğretmenlik mesleğinin temellerini atan eğitim alanındaki devrimlerin kahramanı Ulu Önder Atatürk olmak üzere Bugüne kadar öğretmenlik mesleğine emeği geçen herkese şükran ve minnetimi sunuyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here