Uyar; “Cumhuriyetimizi Koruyarak Geleceğe Güçlü Biçimde Ulaşabiliriz”

0
77

süleyman uyar2CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, yayınladığı 19 Mayıs mesajında, geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmenin, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklı olduğuna dikkat çekti. Zor ve üzüntülü günler geçirdiğimize de vurgu yapan Uyar mesajında şunlara değindi;

“Bağımsızlık ve Özgürlük mücadelemizin meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 94. yılında; Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olma, Atatürk’ün Cumhuriyet değerlerine, devrimlerine, bağımsızlığa, geleceğine sahip çıkma, ulusumuzun çağdaş değerlerle donatılmış bütün kalelerini savunma, karanlık zihniyetlerin eğitim, demokrasi, adalet, çağdaşlığa zarar verecek işgallerine ve ülkemizin her karışında önümüze konulan zorluklara göğüs germeye devam edeceğiz.

Sağladığı kazanımların göz ardı edilmesi Cumhuriyet’in temel felsefesiyle bağdaşmayan, üzüntü verici bir durumdur. Cumhuriyet’i ilan ederek yurttaşlarının hak ettiği düzende yönetime katılmalarını sağlayan yüce önder Mustafa Kemal Atatürk, gençliğin önemini ilk kavrayan lider olarak; Cumhuriyet’i gençlere emanet etmiş ve Kurtuluş Savaşının başlangıç tarihi olan 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir. Bugün geleceğimiz olan gençlerimiz, eğitimle ilgili sorunlar ve işsizlikle mücadele etmektedirler.

Ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimizin tarihten gerekli dersleri çıkararak üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getireceklerine, Atatürk’ün emanetine sahip çıkacaklarına inanıyorum. Bu duygu ve düşünceler ile bağımsızlık yolunda tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anar, halkımızın ve özellikle gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here