Uyar; “Atatürk, Fikirleri ile Her Zaman Yaşayacak ve Yaşatılacaktır”

0
100

10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası nedeniyle bir açıklama yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve yeniliklerin sahibi olan Atatürk, fikirleri ile her zaman yaşayacak ve yaşatılacaktır” dedi.

Atatürk’ün fikirlerinin ve yaptıklarının bilimsel olarak evrensel bir gerçeklik olduğunun altını özellikle çizen Süleyman Uyar; “Atatürk, dünyada ilk olarak kazanılan ulusal bağımsızlık savaşının önderi olarak tarihteki yerini aldı. Ama O’nu Atatürk yapan özellik sadece muzaffer bir komutan olması değildir. Bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebileceğini bütün dünyaya göstermesi ve bunu tarihe altın harflerle yazdırması Atatürk’ün en büyük zaferidir.

Günümüzde O’nun düşüncelerini ve bıraktığı demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmeye yönelik girişimler görüyoruz. Bizler, kurmuş olduğu demokratik, laik,  sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ebediyete kadar yaşatacağımızı, ilke ve devrimlerinin yılmaz koruyucuları olacağımızı bir kez daha ifade ediyor, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyeye getireceğimize manevi huzurunda söz veriyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here