Uyan; “Konut İnşaatı İçin TOKİ ile Görüştük!”

0
99

tüed açıklama22TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan’dan Emeklilere Sevindirici Müjde

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, emekliler için uygun şartlarda konut inşa edilmesi hususunda ‘Konut Projelerini’ Ankara’da TOKİ üst düzey yöneticileriyle paylaştıklarını açıkladı. TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan; “TOKİ yetkililerinin biz emeklilerin talebine sıcak bakacaklarına inanıyoruz” dedi.

TÜED Genel Merkez yöneticileri ve bazı şube başkanlarının bulunduğu heyetin TOKİ ziyareti hakkında bilgi veren Başkan Uyan; “Genel Mali Sekreterimiz Ömer Kurnaz Başkanlığı’ndaki Heyetimiz, TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er’le görüştü. Projemizi sunan heyetimizde; Denetim Kurulu Başkanımız Ali Tunç, Adana Şube Başkanımız Seyfi İyiyürek, Yüreğir Şube Başkanımız Nakış Kocatürk, Isparta Şube Başkanımız Abdulkadir Ersal, Trabzon Şube Başkanımız Burhan Bayraktar, Sincan Şube Başkanımız Ali Ulukan, Batman Şube Başkanımız Hüseyin Ekmen, Nazilli Şube Başkanımız Faruk Baştepe, Hukuk Danışmanımız Cafer Tufan Yazıcıoğlu ve Basın Danışmanımız Emin Tangören de yer aldı.

Genel Mali Sekreterimiz Ömer Kurnaz, ziyarette yaptığı konuşmada projemiz hakkında ayrıntılı bilgi verirken, ‘Türkiye Emekliler Derneği olarak; yaptığımız araştırmaların sonucunda ortaya çıkan somut verilerden hareketle; emeklilerimizin azımsanamayacak bir kesiminin halen kirada oturmakta olduğu ve gelirlerinin büyük bir bölümünü kira giderlerine ayırmak zorunda kaldığı gerçeğini karşılayacak şekilde, dar gelirli emekliler için bir konut projesi tasarladık.

Yaşamlarının son dönemini mutlu ve huzurlu bir şekilde kendi evlerinde sürdürmek isteyen emekli topluluğumuzda, bu olanağa kavuşamamış olan emeklilerimize sosyal imkanlarla bezenmiş adeta bir cennet sayılabilecek siteler oluşturulması için gerçekleştirdiği örnek projelerle beğeni toplamış olan (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) TOKİ’den, yine örnek bir adım atmasını beklemekteyiz’ şeklinde görüşlerini açıkladı.

Sosyal Projeler Çalışma Grubumuzca hazırlanan kentsel yaşam projesi bünyesinde; Kütüphane ve okuma salonu, sağlık birimleri, güvenlik birimleri, banka ATM’leri, ev temizlik birimleri, (torunların ilgisini çekerek ziyaretlerini sıklaştıracak) çocuk parkları, eğlence birimleri, eğitim birimleri, (Yaşlılara özel tasarlanmış) spor birimleri, camii, yürüyüş parkurları, çay ve sohbet bahçeleri vb birimler bulunması tasarlandı” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here