Unutulmayan Amigolar (2)

0
66

(Eski Açık, Sarı Desene)

Değerli okurlarım, amigoların yüz akı da yüz karası da vardır ama rahmetli olan Sezgin Özcimbomlu’nun hatırına ve ruhu şad olsun diye, yüz akı olan amigolardan söz edeceğim. Bir anımı daha hatırlatmak istiyorum. Futbolla ilgili ve amigolarla yaşadığım o kadar çok anılarım var ki; durup dururken anlatılmıyor. Muhtelif vesilelerle gerilere gidip anılarımızı canlı tutmaya çalışıyoruz.

Birçok ilimizde, Türkiye 1. Ligi (o zaman ismi öyleydi) şimdilerde, Süper Lig takımlarının müsabakalarını izledim. Gördüğüm kadarıyla hemen her futbol takımının amigosu mevcut. Bazılarından söz etmek bile istemiyorum. Mademki, anılarımızla yola çıktık, bir iki paragrafçık onlardan da söz etmek istiyorum. Hatıraları kalmasın diye… Unutmadan şunu da ifade etmek istiyorum ki; kozmopolit şehirlerimizde amigoluk yapmak çok zor! Anlattığımda sizler de hak vereceksiniz. Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir illerimiz amigoluğun fazla etkili olmadığı şehirlerimizin başında geliyor. Ancak şehrimize, yani İskenderun’a özel bir parantez açmak istiyorum. Çünkü 5 Temmuz Stadı’nda İDÇ’nin çok müsabakalarını izledim ve yerel halkın teveccühünü (İDÇspor adına) kazandıramadım. Çok uğraşmama rağmen! Bunları muhtemelen yarınki sayımızda ayrıntılı biçimde sizlere sunacağım.

Uzun yıllar önce, İskenderun’a daha fiilen gelmemiştim. Ankara’da elbisemi ütülemem gerekiyor ve bir terzi gerekli. Çevremdekilere sordum, “Elbisemi ütülettireceğim, bir terzi gerekli…” dedim. Aldığım yanıt çok ilginçti. “Öcal Bey senin için lafı mı olur? Cimbomlu Nuri halleder” dediler. Doğruyu söylemem gerekirse, öyle bir kişiyi tanımıyorum ama renk de vermedim, teşekkür ettim. Ankara Samanpazarı’nda ve ücra bir yerde, her tarafı sarı-kırmızı bir dükkân ve tabelasında Cimbom terzisi yazılı. İçeri girdim ve Cimbom’lu Nuri ile tanıştık. Rahmetli az da olsa sitemkâr konuşmaya başladı. Doğruyu söylemem gerekirse, ifadeleri hem beni üzdü hem de sevindirdi. “Ağabey sen neymişsin ya… Tribünleri ayağa kaldırdın. Resmen takımımızı ateşledin. Taraftarlar seni benimsedi. Bunu bir düşün istersen” dedi.

Meğer Galatasaraylı taraftarlar, “Nuri Ağabey sen otur, maratondaki uzun boylu ağabey bu işi halletti.” demişler. Amigoluk düşünmediğim bir şeydi ama duyduklarım hoşuma gitti. Daha sonra Amigo Nuri ile çok beraberliğimiz oldu. Şimdilik bu kadar yeter.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here