Ünsal; “Sömürüye Meydan Okumak İçin Bordrolarımızı Yakıyoruz!”

0
72

kesk açıklama7Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonuna bağlı sendikalar, Boyacılar parkında toplanarak ‘Bordro Yakma Eylemi’ gerçekleştirdi. Yapılan eylemde konuşan KESK Dönem Sözcüsü, Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu göstermek, insanca yaşam hakkımız için kazanana dek mücadelemizi büyütmeye kararlı olduğumuzu göstermek için yakıyoruz” diyerek mevcut hükümeti Toplu İş Sözleşmesi konusunda eleştirdi.

Ellerinde yoksulluğun, açlığın ve sömürünün belgesi olan bordrolarla alanlarda olduklarına işaret eden Ünsal; “Bu bordrolar yıllardır biriken, her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunlarımızın belgesidir. Duyulmayan sesimiz, yok sayılan taleplerimizdir. Bu bordrolar aynı zamanda yandaş Konfederasyonun, hükümetle imzaladığı satış sözleşmesinin yansıdığı en net belgelerdir. Bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu göstermek, insanca yaşam hakkımız için kazanana dek mücadelemizi büyütmeye kararlı olduğumuzu göstermek için yakıyoruz. AKP ve yandaş sendikası, kamu emekçilerini sadaka ile kandıramayacağını artık anlamalıdır. Toplu sözleşme adı altında kurulan tezgâhı deşifre etmeye devam edeceğiz Gizli toplantı ve hilelerle hak ve çıkarlarımızın sermayeye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

‘Satış’ Sözleşmesi Kamu Emekçilerini Zarara Uğrattı!

Yapılan sözleşmenin ‘Satış’ Sözleşmesi olduğuna da işaret eden Ünsal; “Yasal olarak bir aylık süre olmasına rağmen görüşmelerin yedinci gününde ve bayram arifesinde masanın tarafları olan konfederasyonlara haber bile verilmeden Satış Sözleşmesi imzalanmıştır. Satış sözleşmesiyle toplu görüşmelerin bile gerisinde kalan, enflasyonun altında bir zam oranıyla milyonlarca kamu emekçisi zarara uğratılmıştır.

Yandaş Konfederasyon 2015 yılı için %3+3 gibi bir zammın altına imza atmıştır. Oysa Aralık 2014 itibariyle yıllık enflasyon oranı 8.85’dir. Yine biliyoruz ki, halkın gerçek enflasyonu ise yüzde 20’yi aşmış durumdadır. Hükümetin baskısı ve yönlendirmesi altındaki TÜİK’in oluşturduğu enflasyon sepetinin emekçilerin gerçek durumunu yansıtmadığının belgesi bordrolarımızdır, alım gücümüzün her gün biraz daha gerilemesidir” diye konuştu.

Zorbalığa Rağmen Sesimizi Yükselteceğiz!

Açıklamalarında, yapılan yolsuzluklara da atıfta bulunan KESK Dönem Sözcüsü Ünsal; “Siyasi iktidar temsilcilerinin babalı-oğullu, cümbür cemaat boğazlarına kadar yolsuzluğun içine battığı, talanın ve yağmanın bir virüs gibi hem iktidarı hem de mevcut sistemi içten içe çürüttüğü bu dönemde, halkın, emekçilerin giderek yoksullaşması, zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul hale gelmiş olması AKP politikalarının doğal sonucudur. Yıllardır yoksulluğa itilen emekçilerin tüm birikimlerinin bu düzende nasıl çalındığı ve kimlerin kutularından çıktığını, mahkeme kararlarıyla kendilerini kurtarmaya çalışsalar da gizleyemezler.

Burada sadece bordrolarımızı yakarak isyanımızı değil aynı zamanda mücadele kararlılığımızı da haykırmak için toplandık. Zulüm ve sömürüye karşı eşitlik, özgürlük, barış, adalet ve insanca bir yaşam taleplerimizle işyerlerinde, sokaklarda, hayatın her alanında tüm baskılara ve zorbalıklara rağmen inadına sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.

En son emeklilik ikramiyesinin 30 yıl ile sınırlandırılması haksızlığına karşı verdiğimiz fiili ve hukuki mücadeleyi nasıl kazandıysak diğer tüm hak gasplarına karşı da mücadele etmeye ve yeni kazanımlar elde etmeye devam edeceğiz.

Tüm kamu emekçilerini bu mücadelede yer almaya, sendika olma özelliği taşımayan yandaşlardan hesap sormaya ve geleceklerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz! Yaşasın KESK!” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here