Ünsal; “Katillerin Hepsini Tanıyoruz”

0
174

protesto-iskenderun1KESK İskenderun Dönem Sözcüsü Mustafa Ünsal; “Katillerin Hepsini Tanıyoruz

Başkent Ankara’da yaşanan katliam nedeniyle iki günlük greve giden kamu çalışanları, İskenderun’da bazı siyasi parti ve demokratik kitle kuruluşlarının da desteğiyle, barışı savunmak, terörü kınamak ve Ankara katliamında ölenleri anmak amacıyla yürüyüş düzenledi.

protesto-iskenderun2

Üstgeçitte başlayan yürüyüş, Ulucami, Kanatlı ve Şehit pamir Caddeleri üzerinden, Atatürk Anıtında sona erdi. Yürüyüşe katılanlar ‘Faşizme karşı omuz omuza; İnadına barış, inadına kardeşlik; Şehitlere sözümüz halk iktidarı; Devrim şehitleri ölümsüzdür’ sloganları attı. KESK’in düzenlediği yürüyüşte kamu çalışanları kortejde kendi güvenlik zincirini oluşturdu, geniş güvenlik önlemi alan polis de ilk kez yürüyüşte seyyar sinyal bozucu jamer kullandı. Katliamda ölenler bir dakikalık saygı duruşu ile anıldı.

protesto-iskenderun3

Arsuz Belediye Başkanı Nazum Culha, CHP Hatay Milletvekili adaylarının da katıldığı yoğun katılımlı yürüyüşte, Atatürk Anıtı Alanında konuşan KESK İskenderun Dönem Sözcüsü ve Eğitimsen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garında, binlerce polisin gözü önünde patlatılan bombaların, barışı isteyen insanları öldürdüğünü, canların gittiğini ve yüreklerin dağlandığını söyledi. Ölenler arasında İskenderun’dan da BTS şube sekreteri Fevzi Sert’in yer aldığını ve Dörtyol’dan Bekir Soylu ve Şükrü Yayman, Erzin’den de Mehmet Özarslan’ın yaralandığını anımsatan Ünsal; “Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara’nın orta yerinde göz göre-göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırılarına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz.

protesto-iskenderun4

Ankara’da yaşanan vahşi katliamın sorumlularını uzaklarda aramaya gerek yok. 7 Haziran seçimleri sonrasında kışkırtıcı ve saldırgan politikalarını sürdüren, her ağızlarını açtıklarında akan kan ve ölümler üzerinden siyaset yaparak, ‘oy avcılığı’ yapanlar, katliamın asıl sorumlularıdır. Ankara’da yaşanan saldırı, emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef almıştır. Kendi siyasi ikballeri için yıllardır şiddet ve nefret dilini kullananlar, bugün Türkiye’nin katliamlar tarihine yeni bir katliam daha eklemelerine neden olmuştur” dedi.

protesto-iskenderun5

Kendilerini korkutmak, yıldırmak isteyenlere de seslenen Ünsal, korkmayacaklarını, yılmayacaklarını, unutmayacaklarını ve asla affetmeyeceklerini de söyledi. Ünsal, şöyle konuştu: “Acımız büyük, yaralarımız derindir. Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok! Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here