Üniversiteler Arasında Türkiye’de Bir İlk

0
87

mkü-bilim merkezi1“MKÜ İle TÜBİTAK Bilim Merkezi Çalışması İçin Buluştu”

TÜBİTAK tarafından başlatılan Bilim Merkezleri Projeleri uygulamaları için, TÜBİTAK ve Mustafa Kemal Üniversitesinin ortak çalışmaları başladı. Bu kapsamda, TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ ve TÜBİTAK Bilim Danışmanı MKÜ’yü ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Koç, Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli, Prof. Dr. Mehmet Fatih Can ve Üniversite Genel Sekreteri Mehmet Salih Baldız ile görüşmelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in, TÜBİTAK ile olan yakın ve verimli çalışmalarının bir sonucu olarak, destek çalışmaları Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından başlatılacak olan Bilim Merkezleri Projesi, bugüne kadar üç büyük şehirde uygulamaya konuldu ve başlanan projenin çalışmaları ilk kez bir üniversite tarafından yürütülecek. Türkiye’nin bilimsel çalışmalarda gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşması ve dünya ile entegre olabilmesi için çok büyük bir öneme sahip olan proje, ülkemizin bilim dünyasında ilerleyişindeki büyük bir adım olarak görülüyor ve sonuçlarının atılım niteliğinde olacağı tahmin ediliyor.

mkü-bilim merkezi2

Mustafa Kemal Üniversitesinin öncelikli hedefinin, nitelikli bilim adamları yetiştirmek, onları bilim dünyasına fikri hür, çalışmalarında özgün, üretken ve toplumun faydasını düşünen bireyler olarak kazandırmak olduğunu, bünyesinde bulunan çeşitli alanlarda uzmanlaşmış öğretim üyeleri ile de yaptıkları çalışmaların, uygulamaya koyulan projelerin başta insanlık için faydalı olduğu kadar ilimizi ve ülkemizi de her gün bir adım ileriye taşıyacak nitelikte olması yönünde gayret ettiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Güder,  bilimin üst seviyede gerçekleştirilebilmesi için çağımıza uygun, evrensel nitelikleri kazanmış bir düşünce ve eğitim sistemi ile üst düzey teknolojik donanıma sahip çalışma ortamlarının gerekliliğinden bahsetti. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, daha önce TÜBİTAK ile yapılanı çalışmaların ve yürütülen projelerin son derece memnuniyet verici olduğunu dile getirdiği konuşmasında, Üniversitenin sahip olduğu merkezi laboratuarıyla, gerçekleştirdiği Teknokent Projesiyle bilim dünyasında hızla ilerlediğini, Bilim Merkezleri Projesinin ise Mustafa Kemal Üniversitesinin uluslararası üniversiteler kategorisine katılma çabalarına büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti. TÜBİTAK ile böyle bir çalışma içerisinde olmanın tüm üniversite için mutluluk verici olduğundan bahseden Rektör Prof. Dr. Güder, sonuçlarının hepimiz için hayırlı olması temennilerinde bulundu.

TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu’nun, proje kapsamında ilk kez bir üniversite ile çalıştıklarını, evrensel yaklaşımı ve başarıları ile bilim yolunda hızla ilerleyen Mustafa Kemal Üniversitesinin projede TÜBİTAK’a destek vermesinden son derece memnun olduklarını dile getirdiği değerlendirme görüşmesi, Bilim Merkezinin kurulacağı inşaat alanının ziyaret edilerek yerinde incelemelerin yapılması ile sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here