Uluslararası Lojistik Konferansı Bugün Yapılacak

0
62

lojistik konferansıBu Yılki Toplantının Ev Sahipliğini Osmaniye Yapacak

Lojistik Sektörünün Devleri DOĞAKA Organizasyonunda Yeniden Bir Araya Geliyor

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı desteği ile bölgemiz lojistik potansiyelinin ortaya konulması amacıyla “İskenderun Lojistik Köyü İle Antakya ve Osmaniye Lojistik Merkezleri Mastır Planı” hazırlanarak söz konusu planın bir gereği olarak İskenderun’da bir lojistik köy,  Hatay ve Osmaniye’de bu lojistik köye destek verecek iki adet lojistik merkez kurulması planlandı.

Bu kapsamda bölgemizde lojistik bilincinin oluşturulması, yerel sanayici, tüccar ve lojistik hizmeti veren kuruluşların yönlendirilmesi amacı ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından “Uluslararası Lojistik Konferansı” düzenlendi. Birincisi MKÜ işbirliği ile geçtiğimiz yıl 18-19 Ekim 2012 tarihlerinde ilimizde gerçekleştirilen konferansın ikincisi ise 10 Ekim 2013 tarihinde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek konferansta, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen lojistik ve taşımacılık firmalarının üst düzey yöneticilerinin Türkiye ve İskenderun Bölgesi ekseninde Lojistik Sektörü ile ilgili değerlendirmeleri yer alacak. Konferansa katılacak olan Avrupa Birliği’nden lojistik köy yöneticileri de kendi deneyimlerini sunumlarıyla paylaşacak. 5 oturumdan oluşacak konferansta ilk olarak Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin tarafından Lojistik Master Plan Tanıtım Sunumu gerçekleştirilecek.

Konferansta; Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, DLH Genel Müdür V. Metin Tahan, UND Uluslararası Nakliyeciler Derneği Dernek Başkanı Çetin Nuhoğlu, OKÜ İBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Yakut, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke, DTD Demiryolu Taşımacıları Derneği Dernek Başkanı İbrahim Öz, TÜRKLİM Derneği Başkanı ve UTİKAD Başkan Yardımcısı Kaan Gürgenç, Verona İtalya Lojistik Köyü Direktörü Nicola Boaretti, Uniconsult Genel Müdürü Hartmut Beyer, İskenderun Limak Genel Müdürü Cem Aysel, Türkiye TURKON Genel Müdürü Özcan Salakaya birer konuşma yapacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here