Uluslararası 4. Erzin Narenciye Festivali Başladı

0
177

erzin festival2Erzin ilçesinde her yıl düzenlenen Uluslararası Narenciye Festivalinin 4.sü Cumartesi günü başladı.

İlk tören Şükrü Paşa İçmeler caddesinden başlayarak kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş kortejine Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay milletvekilleri Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildağ, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Ak Parti Erzin İlçe Başkanı Abdullah Yakar, MHP Erzin İlçe Başkanı Rıfat Kuşcu, STÖ başkanları, Hatay belediyesinin mehteran takımı ve kalabalık vatandaş iştirak etti. Yürüyüş Cumhuriyet meydanında sona erdi ve festivalin protokol konuşması sonrası açılış yapıldı.

erzin festival3

Atatürk Caddesinde yer alan başta narenciye türleri olmak üzere ve çeşitli ürünlerin sergilendiği standın açılışı yapıldı.

Cumhuriyet meydanında kurulan sahnede Narenciye yetiştirilmesi ve pazarlanması üzerine MKÜ öğretim görevlilerinin iştirak ettiği sahnede bahçe bitkileri, bitki korumaları üzerine panel sunumu yapıldı. Festivalin 1. Gününde Okul aile birlikleri tarafından yemek yarışması, Ahmet Selçuk İlkan özel orkestra eşliğinde şiir dinletisi, animasyon gösterisi ve Yetenek Sizsiniz 1.cisi Sefa Doğanay taklit gösterisi ile sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here