Uluslar Arası Saman Heykel Festivali Başladı

0
98

pm-heykel festivali2Prime Mall İskenderun Alışveriş Merkezi Türkiye’de ve bölgede ilk olacak uluslar arası bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 13-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Saman Heykel Festivali’nin yöneticisi Prime Mall İskenderun Alışveriş Merkezi Müdürü Mustafa Süzen festival hakkında geniş bilgi verdi.

Sözlerine Reyhanlı’da düzenlenen saldırı sonucunda hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara şifa dileyerek başlayan Süzen; “Bizler de medeniyetler beşiği Hatay’da 10 farklı ülkeden 20 heykel sanatçısının katıldığı bir organizasyon düzenleyerek, farklı dil, din ve coğrafyadan insanların dostluk ve kardeşlik duygularıyla birlikte nasıl olabileceklerini göstermek istedik” dedi.

Alışveriş merkezinde açtıkları sanat galerileri ile bölge halkını sanatla buluşturduklarını ifade eden Süzen; “Türkiye’de ilk defa bir alışveriş merkezinde dünyaca ünlü heykel sanatçıları ile hem bir sempozyum hem bir festival havasında geçecek olan Uluslararası Saman Heykel Festivali’ni gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Almanya, Güney Kore, Bulgaristan, İtalya, Hırvatistan, Yunanistan, Macaristan, Rusya ve İran’dan gelecek dünya çapında ünlü heykel sanatçıları ile birlikte İzmir, Ordu ve Hatay’dan alanında uzman Türk heykel sanatçılarının katılımıyla büyük bir organizasyon hazırladık. Alışveriş merkezinin içerisinde ve dışarısında, boyları 3 metre ile 9 metre arasında değişen dev samandan heykel çalışmaları 1 hafta boyunca canlı performanslar eşliğinde gerçekleştirilecektir.

Dileğimiz Türkiye’de ilk defa yapılacak olan bu festivali başarılı bir şekilde gerçekleştirerek, ülkemizin sanat alanındaki gelişimini dünyaya göstermek. Festival galasının yapılacağı 18 Mayıs cumartesi günü, gala gecesine özel çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Yenilenmenin ve başlangıçların simgesi olan, aynı zamanda festivalin de logosu olan 9 metrelik Zümrüdü Anka Kuşu festival alanında ateşe verilerek festival sonlandırılacaktır. Doğadan gelen doğaya külleriyle tekrar geri dönecektir. Festival sanata, sanatçıya destek verdiği gibi tarımsal bir ürün olan samanı da kullanarak tarımın önemini vurgulamaktadır” diye konuştu.

Uluslararası Saman Heykel Festivali’ne katılan sanatçılar ve asistanları; Agnessa Ivanova Petrova, Alessandro Canu, Nikola Faller, Nina Martinus, Mıchaıl Vouzounerakıs, Kallıopı Krassa, Darya Lısıtsyna, Kırıll Baır, Bettıno Francını, Marıa Lutsa Bruschetımı, Roland Erıch Mayer, Beata Rostas, Tatıana Novozılova Preminger, Esfandyar Moradpour, Canan Sönmezdağ Zöngür, Sema Okan Topaç, Varol Topaç, Ünal Kuş, Mustafa Duyuler, Ayhan Özer, Emrah Özbay, Vehbi Mangtay, Ahmet Bülez, Emrah Ateşli.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here