Ulu Önderimiz Saygıyla Anıldı

0
110

atatürk anma13Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. Yıl dönümünde ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de düzenlenen törenle anıldı.

Mustafa Kemal için ilk tören Atatürk Alanında düzenlendi. Burada düzenlenen anma törenine İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 39. Mekanize Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, askeri erkan, gaziler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler katıldı.

atatürk anma14

Tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Akabinde İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çelenk bırakarak aziz hatırası önünde saygıyla eğildiler.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve sirenler çaldı. Çok sayıda vatandaşımızda araçlarının kornalarını 2 dakika boyunca çalarak saygı duruşunda bulunup Atamıza olan bağlılıklarını ifade ettiler.

atatürk anma15

Törenler, İskenderun Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma etkinlikleriyle devam etti. Buradaki anma programı günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen bir subay tarafından, Atatürk’ün askeri yönü sunumla anlatıldı. “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program İskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan oratoryonun sahnelenmesi ile son buldu.

atatürk anma16

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here