Ulu Önder Saygı ve Minnetle Anıldı!

0
65

Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 83. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıldı. Ata’mızın ölüm yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıt Alanında bir tören düzenlendi.

Törene, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ile kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, stk temsilcileri, şehit yakınları ve muharip gaziler, idari, adli ve askeri erkan, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler, basın mensupları ve halkımız katıldı.

10 Kasım 2021 Çarşamba günü saat: 09.00’da Atatürk Anıt Alanı’nda gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreni’nde ilk olarak Kaymakam İskender Yönden, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ile Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından Ata’mızın manevi huzuruna çelenk sunuldu.

Saatler, Ata’mızın son nefesini verdiği saat olan 09.05’i gösterdiğinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımız bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete intikal eden tüm aziz şehitlerimiz anısına sivil savunma sirenlerinin eşliğinde iki dakika saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu.

“Sen Mustafa Kemal’sin” Adlı Oratoryo Büyük Beğeni Topladı

Atatürk Anıt Alanındaki törenin ardından Özel Başkent Okulları Fen ve Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen anma programına geçildi. Bir dakikalık saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan anma programı, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılması ve çeşitli gösterilerin sunulmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemine dair konuşmalarda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mümtaz şahsiyetine bir kez daha dikkat çekilmesinin müteakibinde 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığınca görevlendirilen İs. Yzb. Bahadır Turşucu tarafından Atatürk’ün askeri yönü ile ilgili bir sunum yapıldı.

Atatürk haftası dolayısıyla okul öncesi, İlkokul, ortaokul ve lise düzeyi okullarda icra edilen resim, şiir ve kompozisyon müsabakalarında dereceye giren öğrencilerimize de protokol üyelerimizce ödülleri takdim edildi.

Özel Başkent Fen ve Anadolu Lisesi tarafından hazırlanıp, sergilenen “Sen Mustafa Kemal’sin” adlı oratoryo izleyicilerin beğenisini kazanırken, milli duygularımızı da bir kez daha pekiştirdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here