Ugutmen; “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu Verilecek”

0
65

itso açıklama2İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile KOSGEB arasında yapılan protokol ile yeni iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu” verilecektir.

Kurs hakkında bilgiler veren İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Servet Ugutmen, bu uygulamalı girişimcilik kursunu başarı ile bitirip, sertifikalarını alan girişimci adaylarının, iş planlarını KOSGEB’e sunmak suretiyle girişimcilik desteğinden yararlanma imkanına sahip olacaklarını duyurdu.

Girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile başarılı işletmelerin kurulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin bu girişimcilik eğitimiyle işveren olma yolunda ilk adımını atmış olacaklarını ifade eden Ugutmen; “70 saatlik eğitimin sonucunda girişimciler; 30.000 TL hibe desteğinden,  70.000 TL sabit yatırım desteğinden (  2 yıl ödemesiz faizsiz ) kredi desteğinden yararlanacaklardır.

30.000 TL hibe desteğinin içeriği; işletme kuruluş desteği 3.000 TL, 15.000 TL işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 12 (on iki) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz 15.000 TL, işletme giderleri desteği olarak da; desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işletme giderlerine yönelik geri ödemesiz olarak verilen desteğin üst limiti her ay için 1.000 (bin) TL olmak üzere toplam 12.000 (on iki bin) TL’dir. Sabit yatırım desteği; desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak verilen bu desteğin üst limiti 70.000  (yetmiş bin) TL’dir” dedi.

İTSO’da ayrıca Dış Ticaret, Arapça eğitim başvurularının devam ettiğini de duyuran Ugutmen; “Bu eğitimlere 2 Eylül 2013 tarihinde başlanması planlanmaktadır.Bu eğitimlere  İTSO personeli Mehmet Genç 6145225 / 114 nolu telefondan başvuru yapılabilmektedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here