“Ücret ve Diğer Konularda Uzlaşma Sağlanmazsa Greve Gideceğiz”

0
43

çelik-iş grev1Çelik-İş Sendikası İsdemir’de Greve Çıkmada Kararlı

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (İSDEMİR) görüşmelerin zor olacağını, grev kararının kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

Genel Başkan Cengiz Gül, hiç kimsenin Çelik-İş Sendikasına ve İSDEMİR işçisine aba altından sopa göstermeyeceğini belirterek; “İSDEMİR’de Çelik – İş Sendikası’nın TİS’de öne koyduğu şartlar önemlidir. Bunlar kabul edilmediği zaman İSDEMİR’de grev olur. İSDEMİR işçisi ve Şubemiz ile Genel Merkezimiz greve hazırdır” dedi.

İsdemir’de Grev Kaçınılmaz

Örgütlü oldukları İskenderun Demir ve Çelik’te sakal bırakma eylemine başladıklarını anlatan Genel Başkan Cengiz Gül; “Orada grev kararı aldık. Zor bir sözleşme olacak. KARDEMİR, İSDEMİR, ERDEMİR topraktan çelik üreten fabrikalar. Bunlar Türkiye’nin gözbebeği, yıldızları. Hem fabrikalarımızı düşüneceğiz hem de burada emek veren ter döken, bu karlılıktan pay isteyen arkadaşlarımızı dengede tutmak gerekiyor. İSDEMİR’de yavaş yavaş şubemiz yemekhanelerde ve işyerlerinde işçi arkadaşlarımıza bilgi veriyor. Biz de bu yürüyüşlerden, bilgilendirmelerin sonunda benimde katılacağım son mitinge kadar uzlaşma olmazsa grev tarihi açıklayacağımız büyük bir miting yapacağız. İSDEMİR TİS’i zor bir sözleşme. İSDEMİR’de grev olabilir, çünkü orada sıkıntılı bir dönem yaşandı.

İskenderun Demir Çeliğin etrafındaki fabrikalardaki işçi ücretleri kıyaslanamaz. Burası entegre tesisi, ark ocağı ile çalışan bir yer değil. Topraktan çelik yapan bir tesistir. Yanındaki fabrikalarla kıyaslanarak ücret politikası oluşturursa İSDEMİR yönetimi, sukutuhayale uğrarlar. İSDEMİR’de çok kararlıyız. Başında ben olmam kaydıyla İSDEMİR’de grevi başlatırız, hiç kimseden çekinmeyiz. Çelik-İş Sendikasının İskenderun Demir Çelik fabrikalarında yalpalaması bile mümkün değildir. İSDEMİR işçisi grev istemez diyenlere, biz oraya sandığı da koyarız. Yüzde 90’ın altında olursa bu işi bırakırız. İSDEMİR işçisi yüzde yüz katılımla greve katılır ve destek verir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here