Türkoğlu: “Türkiye Ak Parti İle Güven ve İstikrara Kavuştu”

0
55

Ak Parti Hükümeti döneminde, ülkemizde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu,  AK Parti’nin Türkiye’nin hakiki imaj makerı (imaj yapıcı) olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile birlikte 1 yıl içerisinde güven ve istikrara kavuştuğunu, kendini muktedir ve müreffeh bir ülke hedefine taşıyacak sağlam bir zemine oturduğunu dile getiren Türkoğlu; “İlkemiz tam adalet ve hedefimiz tam kalkınmadır. 780 bin kilometrekaresi ile kutsal vatan topraklarını ihya etmek, inşa etmek bizim vazifemizdir ve bu aşk ile yola çıktık. Ak Parti iktidarı, Türkiye’de ilklerin gerçekleştirildiği bir dönemdir. 79 senede ihracatımızın geldiği nokta; 36 milyar dolardı; Ak Parti 10 senede bunun üzerine 116 milyar dolar koydu ve şimdi ihracatımız 152 milyar dolar oldu.

Ve yine 79 senede milli gelirimizin ulaştığı nokta, 230 milyar dolar iken; AK Parti 10 senede bunun üzerine 542 milyar dolar koyarak milli gelirimizi 772 milyar dolara yükseltmiştir. Ak Parti iktidarına kadar 81 ilin 41’inde üniversite yoktu. 79 senede 76 üniversite kurulmuş iken, sadece 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde kurulan 92 yeni üniversite ile bu sayıyı 168’e yükselttik” dedi.

Ak Parti’nin mayasını milletin attığını, hamurunu milletin yoğurduğunu, kumaşını da milletin dokuduğunu ifade eden Türkoğlu, bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi bir Türkiye için, erdem ve adaleti yükseltmek için, Türkiye’nin aydın geleceği için Ak Parti’nin Türk Milleti’ne bir kurtuluş reçetesi sunduğunu belirtti.

Nazım Hikmet’in ressam Abidin Dino’ya sorduğu “bana mutluluğun resmini çizebilir misin” sorusunun, cumhuriyetin 100. yıl dönümü olan 2023 yılında, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmiş, ihracat rakamlarını 500 milyar dolar seviyesine getirmiş, kişi başına düşen milli geliri 30 bin dolar düzeyine çıkarmış bir Türkiye fotoğrafı ile cevap bulacağını kaydeden Türkoğlu; Türk Milleti’nin milli ve manevi değerlerine, halkın ortak vicdanına radarlarını ayarlayamayan kör zihniyet sahipleri, bu ülke insanlarının istikbali adına temeli sevgi olan bir medeniyeti inşa etmekten yoksundurlar” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here