Türkoğlu; “Halkımızı %100 Dumansız Hava Sahasına Davet Ediyoruz”

0
55

Ak Parti Hatay Milletvekili Eczacı Hacı Bayram Türkoğlu, ‘9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünyada her 8 saniyede 1 kişinin, her yılda ise 6 milyon kişinin sigara tüketimi nedeniyle hayatını kaybettiğine ve Türkiye’de de her yıl ortalama 114 bin kişinin sigaradan öldüğüne vurgu yapan Türkoğlu, “Sigaranın neden olduğu ölüm vakalarına ve rakamlarına bakıldığında, insan sağlığına ciddi bir tehdit unsuru oluşturduğunu görebiliriz. Sigaranın aktif veya pasif içiciliği, ölümlerin yanı sıra; sakatlıklara, hastalıklara ve birçok psikolojik rahatsızlıklara da sebebiyet vermektedir” dedi.

Milletvekili Türkoğlu, sigara içenlerin yanında sigara dumanına maruz kalanlarında önemli sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceğine işaret ederek; “Türkiye’de hükümetimizin kamusal alanda sigara kullanımının önlenmesine yönelik tütün ve tütün mamullerinin yasaklanması ile ilgili icraatı sayesinde çok önemli bir aşama kat edilmiştir” dedi.

Gelişmiş ülkelerde 12-17 yaş arasındaki her 5 gençten birinin sigara tiryakisi olduğunu belirten Türkoğlu, Türkiye’de bu oranın yüksek olduğunu dile getirdi.

Günde ortalama bir paket sigara içenlerin vücudunda 20 yılda 7 kilograma yakın is ve katran biriktiğine ve sigaranın 4 binden fazla zehirli kimyasal madde içerdiğine vurgu yapan Türkoğlu, sigaranın yol açtığı ölümlerin, Türkiye’de diğer sebeplere bağlı ölümlerin 5 katı olduğunun altını çizdi.

Türkoğlu mesajını şu sözlerle tamamladı: “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesile ile tüm halkımızı; her yıl binlerce insanımızın ölümüne sebep olan sigara ve sigara mamullerinden uzak durmaya ve sigaradan arındırılmış % 100 dumansız hava sahasına davet ediyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here