Türkiye’yi Tanıyalım Boyayalım Bakanlıkta

0
185

kaan metin çelik1Yazar Kaan Metin Çelik ilklere devam ediyor. Çelik, Türkiye’de bir ilk olan tarihi yerlerin çizimleri ve anlatımına bir yenisini daha ekledi. “Türkiye’yi tanıyalım boyayalım”’ın kendi alanında Türkiye’de bir ilk olarak, bakanlıktan proje ile ilgili görüşmelerin başladığını beyan eden yazar Kaan Metin Çelik kitabı hakkında bilgiler verdi. Yazar Çelik şu cümlelerle kitabını özetledi;

“Geçmişten aldığımız folklorik değerlerin gelecek nesillere aktarılması, dünü ve bugünü bilmeleri gerekmektedir. Onun için bu boyama kitabı bulunduğu bölgeyi Türkiye’yi daha iyi tanımasını sağlayacaktır.

Ülkemiz 78 milyonluk genç nüfus ile hızlı bir gelişim içerisindedir. Bu gelişme beraberinde, değişmeyi de getirmektedir. Türkiye’de bu gelişim ve değişimden payına düşeni almakta hızlı, modern güzel bir ülke olma yolunda ilerlemektedir. Ama maalesef Türkiye’nin tarihi yerlerini tam olarak bilmiyoruz işte yeni nesil boyayarak tanıyacak belleklerinde iz bırakacak.

Yapılan halk bilimi araştırmaları, yurdumuzun dört bir yanında var olan kültür ve tarihi zenginliklerimizi, kaybolmadan tespit edebilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek kaygısı taşımaktadır. Onun için Türkiye’nin bütün illerini kapsayan bu çizimler ve resimler çocukların belliklerinde güzel bir anı bırakacaktır. Kendi tarihi yerlerini bilecek zamanla da gezecektir.

Yeni yetişen genç nesillere; farklı, akılda kalıcı, değerlerimizi tanıma ve sahip çıkmaları için Türkiye’yi tanıyalım boyayalım kitabını sizlerle paylaşmanın gururu içindeyim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here