Türkiye’nin İlk Mabet Ağacı Ormanı Hatay’da!

0
93

“Bugün Toprak Anayla Buluşturulan Her Fidan, Geleceğe Nefes Olacak”

İskenderun-Belen-Arsuz kavşağında, gönüllüler tarafından oluşturulan Mabet Ağacı Ormanı fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

İlimiz de yaşanan orman yangının da zarar gören alanlarda, umudu ve dayanıklılığı simgeleyen Mabet Ağacı dikimi törenle gerçekleştirildi.

Ağaçlandırma Projesi Sorumlusu Şef Jale Balcı öncülüğünde oluşturulan dikim törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Şef Murat Bozok, İskenderun Orman İşletme Müdürü Rıdvan Aksu ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Vali Rahmi Doğan, şef Jale Balcı ve birçok hayırseverin bağışlarıyla, Türkiye’de ilk olma niteliğine sahip bu orman, 163 adet ağacın 3 ilçemizin kavşak noktasında dikilmesiyle oluşturuldu.

“Bugün toprak anayla buluşturduğumuz her bir fidan; gönüllere köprü, geleceğe nefes olacak” diyen protokol üyeleri, bu özel faaliyet kapsamında hazırlanan ve kendi isimlerini taşıyan fidanları geleceğe nefes olmak üzere toprak ile buluşturdu.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi medeniyet ve hoşgörü kenti Hatay’ımızda da devlet erkanı, gelecek nesillerimize daha yeşil, daha temiz, daha sağlıklı bir Türkiye mirası bırakmak için oluşturduğu birlik ve beraberliği bir kez daha gözler önüne serdi.

Tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına Mabet Ağacı dikilmesi ve bağışçılara katılım sertifikalarının verilmesiyle son buldu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here