Türkiye Şampiyonu Emine Hatun Tuna, Rektör Kaya’yı Ziyaret Etti

0
138

mkü-milli atlet1Bulgaristan’ın Samokov şehrinde yapılan Avrupa Kros Şampiyonası’nda genç kadınlar kategorisinde altın madalya kazanan BESYO öğrencisi Emine Hatun Tuna, şampiyona sonrası madalyasıyla birlikte MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’yı ziyaret etti.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alper Aslan ve antrenörü Senem Ölçer’in de eşlik ettiği ziyarette, Şampiyon Tuna Rektör Kaya’ya şampiyona hakkında bilgiler verdi. Şampiyonaya 27 ülkeden 80 sporcunun katıldığını belirten sporcumuz Emine Hatun Tuna, 4 bin metrelik zorlu parkurda 14.13’lük derecesiyle ipi en önde göğüslediğini aktardı.

Şampiyonaya Kenya’da hazırlandıklarını söyleyen Tuna, rakımının yüksek olmasından dolayı burayı özellikle tercih ettiklerini ifade etti. Yüksek yerlerin sporcuların kan seviyesi ve ciğerlerine çok iyi geldiğini belirten Tuna, bunun faydasını şampiyonada birinci gelerek gördüğünü vurguladı. Çok mutlu olduğunu dile getiren Emine Hatun Tuna, Rektör Kaya’ya bundan sonraki yarışmalarda da şampiyonluklar kazanacağının sözünü verdi.

Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya da henüz 19 yaşında olan ve kariyerinin başında bulunan Emine Hatun Tuna’nın MKÜ’ye büyük bir gurur yaşattığını ifade etti. Bu başarılarla birlikte üniversitenin uluslararası boyutta tanınırlığının artığına vurgu yapan Kaya; “Spora desteğimiz her zamankinden daha fazla olacak. Avrupa şampiyonalarında Mustafa Kemal Üniversitesi’nin temsil edilmesi bizlere kıvanç veriyor. Üniversite bünyesinde atletizmin yanı sıra sporun bütün dallarında şampiyon sporcular görmek istiyoruz” diye konuştu.

MKÜ Rektörü Kaya, ziyaret sırasında Emine Hatun Tuna’ya Cumhuriyet altını taktı. Başarılı sporcuya MKÜ logolu ürünlerin yer aldığı hediye çantaları da takdim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here