Türkiye Komünist Partisi (TKP)’nden 2023 Çağrısı!

0
364

‘Yeniden Cumhuriyet’ Fikri Ete Kemiğe Bürünmeli

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 2023’e doğru giderken, AKP’ye neden karşı olduklarını, Millet İttifakının neden çözüm olmadığını ve 2023 için neden hazırlanmak gerektiğini hazırladığı bir broşürle tüm kesimlere duyuruyor.

Konuyla ilgili olarak gazetemiz idarehanesini ziyaret eden TKP İskenderun İlçe Başkanı Vasil Koçkazı, Türkiye Komünist Partisi olarak, başkanlık sistemine mutlak karşı olduklarını, iktidarın Meclis’te tekleşmesi, hükümetin meclis içinden seçilmesi ve meclis tarafından denetlenmesinden yana olduklarını belirtti.

Bütün Yetki Mecliste Toplanmalı

Ülkemiz için, tek yetkinin mecliste olduğu bir yapının uygun olduğuna işaret eden Koçkazı; “TKP, sözde kuvvetler ayrılığını savunup, yasama organı ile yürütme organını birbirinden ayırarak hükümete olağanüstü yetkiler veren sahte demokrasi yerine; bütün yetkinin Mecliste toplandığı, halkın karar alma süreçlerine katıldığı bir siyasal yapının kurulmasını hedeflemektedir.

İşte bu nedenle, halkın karar alma süreçlerine katıldığı, Meclis’in gerçek bir iktidar organı haline geldiği bir siyasal yapının kurulması için bugünkü düzen değişmelidir. Paranın saltanatı; özgürlük ve demokrasinin düşmanıdır.

Biz hem bu uygulamalara hem de o uygulamaların kaynağı olan düzene karşıyız. Haksızlığa, adaletsizliğe, zorbalığa, hayat pahalılığına, gericiliğe, emperyalist projelere karşı mücadele beklemeye gelmez” dedi.

2023’e Biz de Hazırlanmalıyız!

Bugünkü ittifakların, soruna çözüm olamayacağını da kaydeden Koçkazı; “Bu ülkenin emekçileri, yurtsever aydınları, bağımsızlık ve aydınlanma neferleri, sömürü düzenini yıkarak eşitlik bayrağını dalgalandırmayı isteyen devrimcileri olarak 2023’e biz de hazırlanmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, “Yeniden Cumhuriyet” fikrinin ete kemiğe bürünmesini sağlamalıyız. Halkçı, Laik, Bağımsız, Sosyalist bir Emekçi Cumhuriyeti!

2023 yılında Sosyalist Cumhuriyet’in gerçek bir seçenek haline gelmesi için kolları sıvayalım. Partinin yaklaşım ve programını benimseyen yurttaşları partimizde örgütlenmeye, TKP Gönüllüsü olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Laik, Yurtsever ve Eşitlikçi…

Çağrılarını bir kez daha tüm kesimlere yenileyen İlçe Başkanı Koçkazı; “İşte bu nedenlerle Türkiye Komünist Partisi; Toplumsal ve kamusal yaşamın dinsel kurallarca belirlenmesine, siyasal parti ve kurumların dinsel referans ve semboller kullanmasına karşı laiklik, cumhuriyetçilik ve aydınlanmadan yana;

NATO ve Avrupa Birliği (AB) gibi emperyalist kurumlara, uluslararası tekellerin egemenliğine, başta ABD olmak üzere bütün emperyalist güçlere karşı bağımsızlık ve yurtseverlikten yana;

Halkın karar alma süreçlerine katıldığı, Meclis’in gerçek bir iktidar organı haline geldiği bir siyasal yapının kurulmasından yana;

Sömürü ve piyasa ekonomisine, sermaye düzenine karşı planlamanın, toplumsal çıkarların egemen olduğu eşitlikçi bir düzen olan sosyalizmden yana güçleri 2023 dönemeci öncesinde kararlı bir cephe yaratmaya çağırmaktadır.

2023 yılında Sosyalist Cumhuriyet’in gerçek bir seçenek haline gelmesi, ülkemizin geleceğinin piyasacı, gerici, işbirlikçi güçler arasındaki çekişmeye teslim edilmemesi için hep birlikte kolları sıvayalım” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here