Türkiye Büyükler Boks Şampiyonası İskenderun’da Yapılacak!

0
51

boks açıklama1Hatay İl Boks Temsilcisi Nuri Erdener, 2014 yılı “Türkiye Büyükler Boks Şampiyonası”nın 14-19 Aralık 2014 tarihleri arasında İskenderun’da yapılacağını duyurdu.

Türkiye Üniversiteler Arası Büyükler Boks Şampiyonası’nın ilimizde yapılmasının önemli olduğuna ve bu organizasyonun ardından büyük bir organizasyona daha imza atılacak olmasından heyecan duyduğunu kaydeden Erdener; “Geçtiğimiz aylarda ilimiz Hatay’da ve ilimiz dışında çok yoğun boks turnuvalarını yaşadık. Hatay boksu hızla yukarılara doğru çıkarak varlığını Türk Boks Camiasına ispatladı. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Üniversiteler Arası Büyükler Boks Şampiyonası yapıldı. Antakya merkezde yani MKÜ Spor Tesislerinde yapılan bu şampiyonadan 2 ikincilik ve 2 adet üçüncülük madalya almanın yanı sıra, ilimizin 71 üniversite takımları arasından dördüncü çıkmasıyla Hatay ili bazında gururlandık.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Sayın Eyüp Gözgeç, Hatay ilimizde kısa süre içerisinde gelişen boksumuzu yakından takip ederek Türkiye Büyükler Boks Şampiyonasının İskenderun’da yapılması konusunda ciddi çalışmalar içerisindedir. Özellikle boks federasyonumuzun yükünü taşıyan İsmail Nazlı, ilimizde yapılan Türkiye Üniversiteler Arası Boks Şampiyonası organizasyondan memnun kalması neticesinde, ilimizin ikinci defa böyle büyük bir boks organizasyonunu kaldırabilecek gücünün olduğuna kanaat getirerek, Türkiye Büyükler Boks Şampiyonasının İskenderun’da yapılması çalışmalarını başlattı” diye konuştu.

Türkiye’deki En Büyük Şampiyona!

Boks sporunda, birlik ve beraberlikle sarsılmadan yol aldıklarına da işaret eden Erdener; “İskenderun Belediye Başkanı Sayın Seyfi Dingil’in bizlere verdiği desteklerle, büyük boks organizasyonlarından ilkini şehrimiz İskenderun’da gerçekleştirmeye çok az bir zaman kaldı. Evet! Şimdi biz İskenderunlulara çok büyük görevler düşüyor. Şehrimizin adı beş gün boyunca sporda devamlı şekilde söylenir olacak. Turnuvada uluslararası nitelik taşıyan boksörlerle birlikte olacağız. Gelen misafirlerimize İskenderun’un ayrıcalığını tattıracağız.

İskenderunlu vatandaşlarımız bundan 15 yıl evvel İskenderun’da yapılan Türkiye Gençler Boks Şampiyonasını yakinen yaşadı. Kapalı spor salonumuz 5 gün boyunca festival şenliğine sahne oldu. Bu yapılacak olan ise Türkiye Büyükler Boks Şampiyonası! Türkiye’de en büyük şampiyona! Yeri İskenderun! İskenderunlu vatandaşlarımıza ve sporcularımıza hayırlı uğurlu olsun.

Verilecek Desteklere Şimdiden Teşekkür

Bu organizasyon için şimdiden Sayın Valimiz Celalettin Lekesiz’e, Hatay Gençlik Hizmetleri İl Müdürümüz Sayın Emrullah Taşkın’a, İskenderun Kaymakamı Sayın Hasan Özyiğit’e, Belediye Başkanımız Sayın Seyfi Dingil’e ve bizleri bu yolda yalnız bırakmayan tüm dostlarıma saygı ve sevgilerimi iletirim. Başarımıza sizlerde lütfen ortak olun” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here