Türk Metal-Sen, İsdemir İşçisine Aşure Dağıttı

0
148

türk metal-sen11Türk Metal Sendikası İskenderun Şubesi, içinde bulunduğumuz Muharrem ayı nedeniyle Cuma namazı çıkışında aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Aşure etkinliğine katılan Türk Metal-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mesut Gezer, Yavuz Gökçe, sendika şube yöneticileri, geçtiğimiz günlerde sendikaya katılan Metin Önder ve İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan, işçilerle bir süre sohbet ettiler. İsdemir’de gerçekleştirilen aşure dağımı oldukça samimi bir ortamda geçti.

Aşure dağıtımı sırasında İsdemir Genel Müdür Recep Özhan’ın, Metin Önder ve Mesut Gezer ile sıcak ve samimi sohbeti gözlerden kaçmazken kendisine ikram edilen aşureyi yiyen Özhan, bir yandan aşure yerken diğer yandan aşurenin anlamı hakkında bilgiler verdi.

türk metal-sen12

Muharrem ayının çok önemli bir ay olduğunu kaydeden Özhan; “Muharrem ayının onuncu günü aşure günüdür. Muharrem ayı Kuran-ı Kerim’e kıymet verilen dört aydan biridir. Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşûre gecesidir. Allah-u Teâlâ, birçok duaları Aşûre günü kabul etmiştir. Hazreti Âdem’in tövbesinin kabul olması, Hazreti Nuh’un tufandan kurtulması, Hazreti Yunus’un balığın karnından çıkması, Hazreti İbrahim’in ateşte yanmaması, Hazreti İdris’in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazreti Yakub’un oğlu Hazreti Yusuf’a kavuşması, Hazreti Yusuf’un kuyudan çıkması, Hazreti Eyyüb’ün hastalıktan kurtulması, Hazreti Musa’nın Kızıldeniz’i geçmesi, Hazreti İsa’nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşûre Günü oldu. Ne mutlu ki bu günü her yıl hatırlayıp kutlayana. Dağıtanın da emeğini koyup hazırlayanın da ellerine sağlık” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here